Va place sa jucati jocuri cu masini?

Va place sa jucati jocuri cu masini?

divisima.com

Va place sa jucati jocuri cu masini?
Stiu ca acum va puteti delecta intr-o cursa Need for Speed pe calculator sau pe consola Sony sau Xbox iar pe tableta puteti juca oricand Asphalt 8 dar v-ati gandit vreodata cum a inceput genul acesta de jocuri?

Istoria jocurilor cu masini incepe inca din anii `70 de la clasicele console Atari care aveau monopol pe piata de game development din aceea vreme. Probabil Space Race ar putea fi catalogat ca fiind primul joc de curse, acesta avand lansarea oficiala in 1973.

In acest joc puteai controla o masina futurista intr-o serie de curse SF. Acest joc putea fi jucat si in modul co-op asa ca distractia era garantata la o petrecere intre prieteni. In 1976 Taito a lansat primul joc de curse cu masini pentru consola arcade.

libris.ro

Aceasta avand o putere de procesare mai puternica decat cea Atari a putut implementa modul de top view astfel a creat impresia de mai mult spatiu de joc pe ecran fata de clasicul side view al jocurilor mai vechi. Un an important in istoria jocurilor cu masini a fost si anul 1980 cand Namco a lansat Rally-X, primul joc de curse cu raliuri care avea si muzica in fundal.

Va dati seama ca altfel porneai intr-o super cursa cand puteai auzi motorul masinii si aveai si muzica pentru atmosfera. Tot in 1980 a aparut si Alpin Ski unde foloseai un snowmobile pentru a te intrece impotriva celorlalti participanti la cursa cu ajutorul unui radar pentru a te putea orienta mai usor si pentru a gasi linia de sosire mai usor.

Odata cu anii ’90 au inceput sa apra si masini 3d jocuri si toata lumea s-a indragostit de jocurile de curse de masini. Te puteai acum juca super seria F Zero de la nintendo pe Super Nintendo Entertainment System, V Rally pe consolele Sega si in salile de arcade te puteai folosi de un gamepad special in forma de volan.

Jocurile de curse au devenit competitite odata cu lansarea in 1994 a jocului Mario Kart in care se puteau intrece pana la 4 jucatori pe diferite circuite de curse din Murshroom kingdom. Puteai sa iti alegi personajul preferat din seria Super Mario Bros.

In 1997 a intrat si Sony in cursa cu primul joc din seria Gran Turismo. Probabil cea mai de succes serie de jocuri cu masini de curse din istorie este celebra Need for Speed de la Electronic Art scare si-a consolidat pozitia de lider odata cu lansarea celui de al doilea joc din serie si anume Need for Speed 2.

Dupa anul 2000 piata de joculete de curse era formata din sequel-uri la serii celebre deja astfel Mario Kart a scos o noua versiune odata cu fiecare consola noua si NFS o data la cativa ani si-a innoit masinile din garaj.

Acest tip de jocuri este foarte distractiv deoarece iti da libertatea de a conduce masini pe care in viata reala nu vrei avea probabil ocazia sa le iei la un test drive si iti reflexele la fiecare cursa.

Share Button

Leave a Comment