Unde sa ne informam inainte de a colabora cu un rent a car?

Unde sa ne informam inainte de a colabora cu un rent a car?

In ziua de azi, majoritatea dintre noi incepe cautarea pe un site de calatorie-rezervare, cum ar fi Kayak, Expedia, sau AAA. Desigur, daca aveti o agentie preferata de inchiriat auto, luati in considerare utilizarea aceleiasi companii si in Europa. Pentru inchirieri masini de calitate, intra pe Cezarautorent.ro.

 

Cand faceti comparatii online, nu va opriti doar la compararea preturilor initiale. Veti dori sa determinati care dintre ofertele companiei implica cea mai buna combinatie de rate (inclusiv toate taxele si toate extrasele pe care le doriti), servicii si locatii de preluare / iesire (cu ore de lucru functionale), pentru calatoria dvs. Chiar si cu multitudinea de informatii disponibile online, puteti afla ca este mai usor sa efectuati un apel telefonic pentru a vi se raspunde la toate intrebarile.

 

Este in general un avantaj sa alegeti o companie mai mare, cu o gama mai larga de locatii de preluare a automobilelor (sedii de rent a car). Majoritatea agentiilor americane de inchiriere pe termen lung au birouri in intreaga Europa, la fel ca cele doua mari agentii europene, Europcar si Sixt.

libris.ro

 

Cu aceste companii, daca ai probleme cu masina, este foarte posibil ca o masina de schimb sa fie disponibila pentru tine, intr-un timp scurt. Cu toate acestea, este inteligent sa va asigurati ca alegeti o companie care acopera temeinic zonele in care veti conduce.

De asemenea, merita sa luati in considerare inchirierea printr-un dealer, cum ar fi Auto Europe. Aceste companii compara ratele intre diferitele firme de rent a car (inclusiv multe dintre firmele cu nume mari) si gasesc cea mai buna solutie pentru tine. Platiti asadar compania-dealer(cumparatorul), iar acesta va elibereaza un voucher pentru a va ridica masina in Europa.

Cu un astfel de intermediar, este deosebit de important sa intrebati inainte, despre  taxele si restrictiile suplimentare, deoarece este posibil sa nu aflati aceste informatii critice, pana cand nu ridicati masina.

Daca apare vreun diferend cand veniti la biroul de inchiriere, sunati-l pe intermediar pentru a incerca sa rezolvati problema – cereti sa utilizati telefonul biroului de inchiriere (numarul intermediarului este gratuit de la orice linie de telefon).

 

Odata ce semnati ceva cu vanzatorul, este dificil pentru cel care a intermediat (sau oricine altcineva) sa schimbe termenii contractului, cu care ati fost de acord. Daca aveti o problema cu agentia de inchiriere, intermediarii ar putea sa nu fie in masura sa intervina pentru satisfacerea dvs., dar cel putin veti obtine ajutor in rezolvarea problemei.

 

Indiferent de la cine ati inchiriat, asigurati-va ca aveti toate documentele (inclusiv lista de verificare utilizata de companie pentru a verifica starea masinii, atunci cand o porniti) pentru cateva luni dupa perioada de inchiriere, in cazul in care apare o disputa de facturare.

divisima.com

Asteptati-va la cateva diferente intre o masina americana tipica, disponibila spre inchiriere si ceea ce veti obtine probabil in Europa, unde masinile de dimensiuni medii au un spatiu pentru pasageri ceva mai restrans, iar transmisiile manuale reprezinta norma si nu exceptia. Masinile automate sunt mai scump de inchiriat (de obicei cu aproximativ 50% mai mult) si pot fi disponibile numai daca faceti upgrade la o masina mai mare de care cel mai probabil nu aveti nevoie.

 

Share Button

Leave a Comment