Un Craciun altfel

Un Craciun altfel

divisima.com

Un lucru este cert, impodobirea unui brad de Craciun este pentru cei mai multi dintre noi una dintre cele mai frumoase si mai emotionante amintiri din vremurile copilariei.

Odata cu trecerea timpului, maturizarea si modul diferit in care am ajuns sa privim aceasta sarbatoare si acest obicei, ne-a determinat sa incepem sa cautam alternative, astfel incat, prezenta simbolului sa ramana neschimbata insa, impodobit in case sa avem un brad artificial de Craciun, in locul celui natural, adus de mos Craciun.

Chiar daca nu dispune de acelasi miros ca in copilarie, cand aroma de cetina parca imbraca casa intr-o atmosfera de basm, un brad artificial ofera din punct de vedere vizual o imagine perfecta, asemenea celor pe care le vedeam in filme, la televizor, cu brazi perfect simetrici, inalti si extrem de stufosi.

Avand in vedere ca exista la momentul actual o multime de producatori de brazi artificiali, in mod clar, exista si o varietate foarte mare de modele, forme si culori, clasice sau mai nonconformiste care ne pot ajuta sa obtinem o imagine de Craciun altfel, speciala si de ce nu, unica.

Din pacate insa, chiar daca refuzam sa mai cumparam brazi naturali pentru a nu incuraja taierile masive de paduri, cumparand brazi de plastic, din PVC, incurajam poluarea, acestia fiind si ei destul de nocivi datorita imposibilitatii de reciclare si lipsei de componente biodegradabile.

Cea mai inofensiva si mai non-abuziva metoda de a avea un brad impodobit, este aceea de a ne pune la incercare si la testat inventivitatea si creativitatea, astfel incat sa ne construim singuri bradutul in acest an. In mediul online, se gasesc nenumarate idei de braduti, realizati din diverse materiale, de preferat bio sau reciclabile.

Aceste obiecte create, de obicei sunt diferite de tot ceea ce reprezinta de fapt un brad, sunt create astfel incat se sugereze forma, culoarea sau doar conturul pomului pe care obisnuiam sa il avem impodibit in casa de sarbatori.

libris.ro

Bineinteles, un astfel de proiect este ideal si pentru cei care nu dispun de spatiu pentru a avea un brad obisnuit in case, fiind o provocare si o activitate unica si interesanta la care pot participa toti membrii familiei, prietenii si toti cei dragi.

Un astfel de bradut iti ofera libertatea de a alege culoarea, marimea, textura, stilul si tematica pomului de Craciun de anul acesta, fiind usor de realizat chiar din obiectele pe care deja le detineti prin case.

Aceasta idee uneori va poate salva chiar si de o cheltuiala in plus, folosindu-va de globuletele pe care deja le aveti de anii trecuti, puteti crea direct din ele un bradut, fara a fi nevoie sa investiti intr-un brad artificial sau natural,  care sa fie ,,suportul” acestor globulete.

De asemenea, printre globulete, puteti introduce si niste instalatii luminoase, cateva fundite si crengute de brad si astfel veti obtine un décor unic si un element care desi este specific acestei perioade, este cu totul diferit de tot ceea ce veti vedea in jur, impresionand cu siguranta toti invitatii pe care ii veti avea.

Haideti sa pastram viu spiritul si magia Craciunului incercand totusi sa protejam mai mult natura, ea fiind cea fara de care nu am putea sa traim linistiti si sanatosi.

Mediul inconjurator are nevoie de protectie tot timpul insa, incepand cu pasi mici, in perioada de Craciun, poate, cumva, vom ajunge sa reusim sa intelegem cu totii, cat de important este sa avem grija de mama natura.

Share Button

Leave a Comment