Tot ce trebuie sa stii despre dispozitive de incarcare wireless

Tot ce trebuie sa stii despre dispozitive de incarcare wireless

Tot ce trebuie sa stii despre dispozitive de incarcare wireless

Daca nu puteti sa ridicati telefonul si sa folositi telefonul in timp ce il incarcati, la ce  este bun un incarcator wireless? Plus ca timpul de incarcare este mai lung.

Consideratie importanta: nu puteti utiliza dispozitivul in timp ce se incarca fara fir (cu exceptia cazului in care tineti baza si telefonul impreuna in mana) Chiar si asa, incarcarea mai lenta fara fir poate sa nu tina pasul cu consumul in timp ce utilizati dispozitivul.

Iata ce spune un utilizator. Pentru mine principalul motiv pentru care sunt in favoarea incarcarii traditionale prin cablu este faptul ca puteti folosi dispozitivul in timp ce acesta este conectat … in timp ce in wireless nu poti si trebuie sa astepti pana cand telefonul este plin … eu de multe ori folosesc dispozitivul chiar si in timp ce se incarca si aproape toti utilizatorii fac asta, mai ales atunci cand primiti un apel important sau un mesaj text sau un e-mail etc … este groaznic daca trebuie sa asteptati ca dispozitivul sa se incarce complet inainte de a-l utiliza …

Pentru majoritatea persoanelor cu un smartphone, mentinerea unei baterii suficient de incarcate pe parcursul zilei este aproape intotdeauna primordiala. Acestea fiind spuse, majoritatea utilizatorilor de telefonie mobila prefera sa foloseasca incarcatoare normale. Multi consumatori si experti din industrie spera ca metoda de incarcare fara fir poate ajuta la reducerea poverii oamenilor care isi fac in mod constant griji cu privire la procentajul bateriilor.

Incarcarea fara fir este un concept destul de simplu in cea mai mare parte. Daca telefonul dvs. smartphone este echipat cu un carcasa speciala sau o baterie, pur si simplu, odihniti dispozitivul deasupra incarcatorului, fara atasamente suplimentare.

Incarcarea fara fir nu este un concept nou, si de fapt a aparut in jur de cativa ani. Acestea fiind spuse, sunt cele pe care majoritatea oamenilor nu le inteleg. Tehnologia care permite reinnoirea bateriei de telefonie mobila prin faptul ca telefonul sta pe statia de incarcare pare a fi mai complicata decat incarcatoarele conectate conventionale (cel putin din punct de vedere tehnic) si poate confunza oamenii care incearca sa inteleaga. Mai ales cu companii precum Apple care aduc aceasta tehnologie la modelele lor de telefoane mai noi, vor creste inevitabil in popularitate.

Desi exista cateva metode diferite de incarcare fara fir, cea pe care o sa ne concentram este incarcarea Qi ( deoarece Apple adopta acest stil). Qi utilizeaza tehnologia de incarcare inductiva, care este relativ usor de instalat. In ciuda popularitatii sale comerciale (este folosita de mii de locatii publice din intreaga lume in hoteluri, aeroporturi, restaurante, producatori etc.), o intrebare pe care consumatorii si expertii din industrie o pun este modul in care incarcarea fara fir va incarca bateria unui dispozitiv.

divisima.com
libris.ro

Expertii din industrie spun ca este o idee proasta sa tineti telefonul complet incarcat tot timpul, indiferent de utilizarea  prin cablu sau fara fir. Desi nu puteti supraincarca bateria unui telefon mobil, pastrarea nivelurilor de putere la maxim 100% va accelera degradarea.

 

Share Button

Leave a Comment