Topul greselilor in optimizarea SEO

Topul greselilor in optimizarea SEO

Topul greselilor in optimizarea SEO
In fiecare an apar noi actualizari si noi schimbari in algoritmii Google si unele practici ajung in final sa nu mai fie recomandate sau sa intre chiar pe lista de lucruri interzise sau greseli majore.

Va prezentam si noi o lista cu astfel de greseli care chiar daca nu sunt mari si nici foarte evidente nu sunt trecute cu vederea de motoarele de cautare.

Pentru persoanele interesate de campanii de promovare de calitate se recomanda It Exclusiv.

divisima.com

O prima greseala este considerata ignorarea vitezei cu care se incarca paginile. In cazul in care aceasta viteza nu este mai mica de trei secunde atunci va recomandam sa incercati sa o reduceti sau sa solicitati ajutor pentru ca persoanele care intra pe site nu vor astepta foarte mult pentru a lua contact cu continutul paginii web.

O viteza mica va creste foarte repede data de respingere si utilizatorii nu vor reveni din nou pe site decat daca nu au alta alternativa.  O impresie de debut proasta este destul de greu de reparat. Aveti grija de  brandul pe care il aveti si de viitoarele conversii inainte de a primi voturi negative.

Lungimea inadecvata a titlurilor este o problema. Chiar daca stim ca un titlu nu trebuie sa aiba mai mult de 70 de litere pentru ca Google il va trunchia, informatia s-a dovedit incorecta. Motorul de cautare Google nu masoara caracterele ci este interesat de numarul de pixeli din titlu.

Continutul duplicat nu este recomandat. Pot fi mai multe tipuri de continut duplicat. De exemplu puteti avea doua pagini care sa aiba titluri similare si ambele sa conduca spre acelasi continut.

Prin generarea unor link-uri care duc spre acelasi continut se va crea confuzie nu doar pentru vizitatori dar si in SEO pentru ca un motor de cautare va imparti traficul intre cele doua pagini si va imparti si celelalte avantaje.

Pentru a elimina duplicatele este recomandat sa apelati la programatori sau la profesionisti SEO care pot sa implementeze url-uri canonice pentru a da de stire motorului de cautare ce pagina trebuie sa citeasca.

Lipsa continutului este o eroare demna de luat in calcul si la fel se intampla si pentru continutul putin. Ne lovim de aceasta situatie in special in magazinele virtuale unde paginile contin imaginea produsului si cateva detalii despre acesta.

Lipsa de continut va trimite o serie de semnale nu foarte placute pentru motoarele de cautare si un site poate fi perceput ca avand o calitate slaba si continutul unei pagini nu va fi considerat indeajuns de bun pentru a se promova pe prima pagina.

O alta greseala frecvent intalnita este densitatea cuvintelor cheie. Puteti include cuvantul cheie in url, in titlu, in continut si chiar si in imaginea prezentata pe pagina dar va recomandam sa nu inserati cuvantul in text de foarte multe ori pentru ca acest lucru va atrage cu sine penalizari.

Este inca destul de mult de munca pentru a se atinge un nivel semantic ridicat pentru motorul de cautare dar este recomandat sa gasiti un echilibru intre aceste cuvinte si sa inserati expresiile cheie in mod natural in texte.

libris.ro

Share Button

Leave a Comment