Topul celor mai populare instrumente muzicale

Topul celor mai populare instrumente muzicale

libris.ro

Fie ca ati cantat la un instrument toata viata, sau santeti abia la inceput, stiti cat de mult inseamna sa stapaniti aceasta abilitate. Si daca sunteti parinte, doriti, ca fiul, fiica dumneavoastra, sa invete un instrument muzical.

Pentru a va fi usor sa alegeti un instrument, va prezentam o lista cu cele mai populare instrumente muzicale. Acest clasament se bazeaza pe mai multi factori, cum ar fi: usurinta cu care se poate invata, costul, versatilitatea instrumentului si de ce nu, oportunitatile de cariera.

Pianul

Foarte multi oameni canta la pian. Probabil, acest instrument este cel mai versatil, deoarece este folosit in interpretarea aproape a tuturor genurilor muzicale. Este nevoie de rabdare si determinare pentru a canta bine, si daca aveti si un maestru care sa va indrume, aveti toate sansele la o cariera muzicala.

Daca alegeti pianul, expertii recomanda, pentru inceput, pianul traditional, inaintea celui electric. Pentru un copil, varsta cea mai indicate pentru studiu, este 6 ani.

Chitara

Chitara urmeaza dupa pian, la distanta foarte mica, datorita propriei sale versatilitati si a costului. In timp ce pianul a fost popular pentru sute de generatii, popularitatea chitarei a crescut odata cu aparitia genului de muzica pop si rock. Ca si pianul, chitara se poate invata de catre un copil in varsta de 6 ani.

Tobe

Exista o mare varietate de tobe disponibile si de asemenea puteti opta pentru un set de tobe electrice, care va permit un sunet mai linistit in timp ce le folositi.

Saxofonul

Asociat cu muzica de jazz, vine intr-o varietatte de forme si marimi. Cea mai buna varsta la care un copil incepe sa invete, este de cea de 12 ani. Alegerea saxofonului ofera copilului ample oportunitati de a canta la scoala, deoarece saxofonul este necesr unei orchestra scolare.

Flautul

Acest instrument este ieftin, usor de invatat, usor de transportat si… distractiv!

Vioara

In timp ce este folosita foarte mult in muzica clasica, este cautata si in interpretarea altor genuri muzicale. Este destul de usor de invatat. Se poate achizitiona la diferite dimensiuni, ceea ce face ca acest instrument sa fie folosit de copii. Expertii recomanda ca varsta de plecare sa fie de 6 ani, cu o vioara neelectrica.

Violoncelul este un mare instrument. In stransa legatura cu vioara, este usor mai mare in dimensiune. Este excelent pentru incepatori si experti si se recomanda varsta de 6 ani, ca punct de plecare.

Clarinetul este folosit in mai multe genuri muzicale. In cazul in care copilul dumneavoastra este interesat, varsta de 10 ani este un moment bun pentru a incepe.

Trompeta este una dintre cele mai vechi instrumente muzicale. Este folosita in muzica de jazz, precum si in orchestra. Este ieftina si usor de transportat. Varsta de 10 ani este un moment bun pentru un copil care doreste sa invete acest instrument.

Harpa

Cu toate ca pentru unii acest instrument poate fi intimidant, este destul de usor de invatat. Se comercializeaza in diferite marimi si forme, unele mici potrivite pentru tinerii in varsta de 8 ani, varsta la care se poate incepe studiul acestui instrument.

divisima.com

Speram ca pe masura ce ati citit acest articol,ati reusit sa faceti cunostinta, cat de cat, cu cele mai populare instrumente muzicale si speram ca, datorita acestui fapt,puteti sa alegeti instrumentul care vi se potriveste.

Share Button

Leave a Comment