Tipuri de suporturi auto pentru smartphone

Tipuri de suporturi auto pentru smartphone

Tipuri de suporturi auto pentru smartphone

libris.ro

Datorita faptului ca au evoluat atat de mult in ultimii ani, telefoanele mobile inteligente ne-au creat dependent, iar astfel, in prezent, nu mai plecam nicaieri de acasa fara a lua cu noi dispozitivele extrem de indragite.

Trebuie mentionat faptul ca pana si soferii, care merg atat de des in curse, folosesc destul de mult smartphone-ul, insa pentru asta ei au nevoie de diferite accesorii telefoane.

In primul rand, un sofer are nevoie de o casca Bluetooth, pentru ca atunci cand este la volan, sa poata sa vorbeasca legal la telefon.

Un alt accesoriu smartphone, extrem de important pentru soferi, este fara doar si poate suportul auto pentru smartphone.

Acest suport este important datorita faptului ca ii permite soferului sa aiba la indemana telefonul, mai ales daca acesta este folosit pe post de GPS, fiind folosita aplicatia Google Maps, Waze, sau o alta aplicatie similara.

Ei bine, trebuie mentionat insa faptul ca suporturile auto pentru smartphone sunt diferite, in functie de tipul prinderii suportului de masina, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Se pot gasi suporturi auto pentru smartphone, care sa vie de tip ventuza pentru parbriz. Aceste suporturi sunt realizate dupa o tehnologie mai veche, si utilizeaza o ventuza clasica pentru crearea vidului intre sticla parbrizului si suprafata moale si cauciucata de contact a accesoriului.

Dupa ce ventuza va face contact cu parbrizul, se va folosi un levier pentru a creste presiunea, insa levierul poate sa fie folosit si in sens invers, pentru a indeparta suportul pentru smartphone de pe parbriz.

Un alt tip de suport auto pentru smartphone este acela de tip ventuza pentru bord, care ca si mod de functionare, este asemanator cu modelul prezentat anterior, insa ventuza pentru bord include si un adeziv pentru prinderea suportului de borduri confectionate din materiale care nu sunt atat de aderente.

Daca stam sa amintim incovenientele acestui tip de suporturi, putem mentiona faptul ca raman urme de adeziv pe bordul masinii dup ace se indeparteaza suportul, mai ales daca lipiciul folosit este unul de o calitate slaba.

Un alt inconvenient ar fi acela ca suprafata de contact isi va pierde din aderenta, odata cu trecerea timpului, datorita unui numar mai mare de aplicari.

Se pare insa ca, exista si un alt tip de suport auto, care se prinde printre gurile de ventilatie. De fapt, acesta ese cel mai nou tip de suport auto, si se prinde in grilajul gurilor de ventilatie ale autoturismului.

Aceste suporturi sunt ideale datorita faptului ca pot sa tina mai aproape telefonul de sofer, decat in cazul in care acesta ar fi fost fixat pe parbriz sau bord. Marele dezavantaj insa al acestui tip de suport este acela ca el nu poate sa fie orientat fix spre ochii soferului.

divisima.com

Ei bine, dupa cum se poate observa, un suport smartphone este extrem de important pentru un sofer, insa este extrem de important si de mentionat faptul ca atunci cand soarele este foarte puternic, in cazul in care telefonul este tinut in suport, iar soarele bate direct pe smartphone, acesta poate fi afectat serios.

Share Button

Leave a Comment