Tipuri de celule solare si caracteristicile lor

Tipuri de celule solare si caracteristicile lor

Top Solar iti prezinta principalele tipuri de panouri solare in functie de celulele folosite. Citeste acest articol si afla caracteristicile tuturor tipurilor de celule solare pe care le poti gasi la magazinele unde sunt comercializate panouri solare de cea mai buna calitate.

Panourile solare sunt impartite in mai multe categorii tinand cont de tipul de celule solare care intra in componenta lor. Pe piata sunt mai multe tipuri de celule: policristaline, monocristaline, cu straturi subtiri sau cele hibride si cele amorfe. Pentru a vedea o oferta imbatabila la panouri solare click aici.

Iti recomandam sa cumperi panouri solare doar in urma unei documentari minutioase pentru a te asigura ca panourile tale au cea mai buna calitate, sunt eficiente si pot face fata nevoilor tale.

Celulele monocristaline

Sunt utilizate in panourile fotovoltaice si sunt destul de usor de recunoscut tocmai datorita aspectului extern foarte colorat si uniform aceasta proprietate fiind de fapt cea care indica si consistenta unui siliciu de o puritate inala si de cea mai buna calitate. Din motivul acesta panourile solare monocristaline sunt unele dintre cele mai eficiente. De asemenea, panourile solare sunt cele care produc cel mai mult curent din casa prin radiatiile solare pe care le absorb si pot sa fie amplasate si in zone ceva mai restranse.

Panourile solare monocristaline produc de obicei de aproximativ 4 ori cantitatea de energie electrica prin comparatie cu alte tipuri de panouri si sunt si foarte durabile, mai ales pentru faptul ca cei mai multi producatori iti ofera o garantie de mai mult de 25 de ani pentru toate aceste produse.

Celulele policristaline

Sunt mai putin rezistente la caldura comparativ cu panourile monocristaline si sunt si mai putin eficiente decat ele atunci cand temperaturile sunt mai mari.

De asemenea, pretul lor este mai mic comparativ cu al celor monocristaline deoarece procesul de productie este mult mai simplu si de asemenea, mai putin costisitor. Lucrul acesta pe alta parte implica totodata si eficienta mult mai scazuta a tipului acestuia de panouri.

Celulele solare cu straturi subtiri

Acestea se clasifica tinand cont de materialul fotovoltaic care a fost depus pe substrat. Poate sa fie vorba despre siliciu amorf, seleniura de cupru, telurura de cadmiu sau celule organice fotovoltaice. Cele mai multe modele de panouri cu strat subtire au ajuns la perforante de pana la 13%.

Panourile care sunt formate din celule cu straturi subtiri sunt mai ifetine decat cele cristaline. Aspectul lor foarte omogen le face sa aiba un design placut, sunt mai flexibile si performanta nu va fi afectata de temperaturile mari sau de umbra. Sunt perfecte pentru suprafetele mari si intinse.

Panourile solare hibride

Sunt panourile care pot sa transforme energia solara in energie electrica dar si in apa calda simultan. Au un modul care este dotat cu un strat subtire de pelicule solare amorfe in zona din spatele celulelor monocristaline. Straturile morfe extrag mai multa energe de la soare mai ales in conditii de lumina slaba.

divisima.com

Un alt avantaj dat de aceste sisteme este faptul ca pierderile care apar in general vor varia din cauza ca structurile nu sunt uniforme.

Share Button

Leave a Comment