Sunt piesele telefoanelor inteligente mai sensibile?

Sunt piesele telefoanelor inteligente mai sensibile?

divisima.com

Smartphone-urile de ultima generatie reprezinta dispozitive deosebit de sensibile care au display foarte bun si un touchscreen mare, acestea trebuind protejate de orice situatii in care se pot sparge sau deteriora destul de grav. Daca insa veti avea un accident imprevizibil, trebuie sa ajungeti in service, care va va oferi reparatii ale ecranului tactil cu piese de calitate.

Ce trebuie sa faceti daca s-a crapat ecranul telefonului dumneavoastra? Bineinteles ca solutia cea mai buna este inlocuirea acestuia cu unul nou. Mai inainte de toate trebuie sa intelegem cum este structurat un ecran tactil. Acest ecran este alcatuit dintr-un strat exterior din sticla si are un touchscreen super Amoled capacitiv.

Senzorul tactil este integrat in ecranul telefonului si nu este suprapus peste acesta. Touch-ul si stratul exterior de sticla sunt alipite ermetic unul de celalalt, pentru ca display-ul sa fie foarte subtire si sa aiba o greutate foarte mica. Atunci cand touchscreen-ul este deteriorat destul de grav, se poate alege doar schimbarea sticlei telefonului. Bineinteles ca in anumite situatii se poate alege si varianta schimbarii atat a sticlei, cat si a touch-ului.

libris.ro

Dificultatea inlocuirii unui ecran tactil depinde de modelul de smartphone. La unele modele de smartphone-uri, montarea touch-ului este extrem de dificila, deoarece stratul exterior si touch-ul sunt suprapuse ermetic.

Pentru a realiza aceasta operatiune, aveti nevoie de indemanare si totodata de ustensile speciale, pentru a reusi separarea sticlei de ecranul Amoled. Daca doriti insa inlocuirea intregului display, este mult mai usor, deoarece nu va trebui sa separati cele doua straturi suprapuse.

Dar in anumite situatii, in care incercarile de inlocuire a touch-ului sau ecranului nu sunt foarte reusite, trebuie sa cumparati un ecran nou si sa il inlocuiti pe cel vechi. Smartphone-urile de ultima generatie se remarca prin performante superioare telefoanelor clasice de generatie mai veche, si totodata printr-o durata de viata crescuta.

Este foarte important sa intelegem ca smartphone-urile de ultima generatie au piese telefoane mult mai sensibile care nu fac fata unei eventuale avarieri a dispozitivului. Datorita importantei deosebite pe care o detine de obicei un ecran tactil capacitiv, utilizatorii unui smartphone trebuie sa acorde o atentie sporita prelungirii duratei de viata, iar in cazul producerii oricarui tip de deteriorare, trebuie sa realizeze ca cea mai buna solutie este reparatia acestuia intr-un service autorizat gsm.

Ecranul tactil este foarte important fiind de fapt piesa cea mai importanta de la telefoanele de ultima generatie. Utilizatorul unui telefon de ultima generatie trebuie sa fie foarte atent sa nu afecteze smartphone-ul si totodata sa ii asigure o garantie a reparatiei, prin acest lucru asigurand functionalitatea dispozitivului.

A fi atent cu ecranul tactil este in sarcina oricarui posesor de smartphone, iar a-l folosi cu maxima grija este o obligatie din nou in sarcina utilizatorului. Telefoanele inteligente sunt astazi tot mai sofisticate, iar schimbarea unor componente si piese ale acestora devine tot mai dificila. Daca doriti cu adevarat sa utilizati un telefon inteligent pe o perioada mai lunga de timp este foarte important sa il protejati pe masura.

Share Button

Leave a Comment