Tururi spectaculoase de ski in muntii Dolomiti

Tururi spectaculoase de ski in muntii Dolomiti

libris.ro

Muntii DolomitiCunoscuti pentru vederile panoramice maiestuoase, nenumaratele activitati in aer liber, istorie bogata si preparate gastronomice, Muntii Dolomiti ofera unele dintre cele mai bune piste de ski din lume.

Un singur ski-pass ofera accesul la 16 ture de ski prin 12 statiuni diferite unde calatorii au posibilitatea de a folosi atat telecabina cat si teleskiul.

Cu peste 746 de mile de partie aceste statiuni ofera parti pentru toate categoriile de varsta si de pregatire. Printre excursile de ski mondiale din muntii Dolomiti exista cateva care nu trebuie ratate.

Sellaronda

Cred ca aici, o sa aveti una din cele mai spectaculoase excursii de ski din lume. Statiunea ideala pentru skiorii de nivel intermediar si nu numai.

echipamente-ski-mic

In zilele noastre este o bucla moderna care conecteaza patru drumurii in muntii Dolomiti, patru vai  Laden (Livinallongo, Val di Fassa, Alta Badia, si Val Gardena), si trei districte – veti avea sansa de a vedea mai mult din Muntii Dolomiti intr-o zi decat multi care pot vedea intr-o  excursie intreaga! Sellaronda este un tur relativ scurt, usor de completat intr-o singura zi, fara a mai fi nevoie sa scoateti skiurile din picioare!

Cu o lungime de doar 40 km – dintre care 26 sunt partii de schi (16 km) – si care necesita aproximativ 2 ore de schi, se recomanda ca turneul sa inceapa dimineata pentru a se asigura o multime de timp pentru finalizarea excursiei inainte ca ziua sa se termine.

Turul de ski in Olympia

Jocurile olimpice de iarna din anul 1956, primele care urmau a fi difuzate, au avut loc in muntii Dolomiti “Cortina d’Ampezzo, pe pantele pe care veti skia in acest tur: Olympia Pista (Olympic curs de coborare); Vitelli Pista (Olympic curs de slalom urias) si Pista Col Druscié (Olympic curs de slalom).

Nu va faceti griji, in cazul in care sunteti incepatori, Olympia ofera o varietate de parti, astfel skiori de toate categoriile pot participa la aceasta experienta de ski istorica si unica.

Mirabilandia

Pe langa schi, in aceasta incredibila excursie va puteti bucura si  de o serie de caracteristici interesantecare merita exploatate si de care va puteti bucura:

–          Aici puteti descoperi formatiuni de roca neobisnuite

–          Opriti-va pentru a vizita Duca d’Aosta – casa de flacara olimpica inainte de ceremoniile de deschidere.

–          Schiorii avansati se vor bucura de provocarea de a pe partia Vitelli, Canalone Franchetti, Stratondi, Slittone, si Tondi Normale

Marmolada Ski Tur

Pe bună dreptate numita “Regina muntilor Dolomiti,” acest tur ofera privelisti de pe cele mai inalte varfuri, ajungand la o altitudine de 3342 de metri (10,965 “), si ofera unele dintre cele mai uimitoare experiente de schi de pe planeta.

Turul de ski din Marmolada incepe in Arabba si se muta la Porta Vescovo, care ofera vederi Fermecatoare de pe ghetarul Marmolada. Skiorii apoi continua pe Ornella la Pescoi, peste creasta Passo Padon, prin intermediul Passo Fedaia si in Punta Rocca.

Daca vreti sa aveti o excursie de neuitat e timpul sa va planificati vacanta de iarna la ski in muntii Dolomiti.

divisima.com

Share Button

Leave a Comment