Sfaturi utile ochelari de ski

Sfaturi utile ochelari de ski

Ochelarii au o curea reglabila, uneori cu o clipa sau o catarama; ar trebui sa aveti posibilitatea sa strangeti sau sa slabiti cureaua pentru a se potrivi perfect pe cap. Daca va puteti strange complet cureaua si este inca prea slabita, nu va functiona pentru dvs.

Cand purtati o curea sau o catarama nu trebuie sa va loviti in partea din spate a capului dvs. si retineti ca benzile mai late sunt mult mai usor de reglat si tind sa ramana mult mai bine.

O nota rapida in cazul in care cumparati ochelari de protectie pentru un copil: ochelarii de protectie pentru unii copii nu au curele reglabile – este important sa verificati aceasta caracteristica, astfel incat acestea sa poata creste.

Compatibilitatea castilor

Atunci cand verificati potrivirea ochelarilor, asigurati-va ca lucreaza cu casca, atat pentru performanta, cat si pentru estetica. Ochelarii de protectie trebuie sa se potriveasca perfect pe fata dvs. cu cureaua din jurul coifului – daca nu se incadreaza bine pe fata dvs. sau se deformeaza atunci cand cureaua este stransa, incercati un alt model.

Unii ochelari au brate care se extind din cadru pentru a pozitiona mai bine cureaua in afara unei casti. Cei mai multi ochelari sunt compatibili cu castile, insa unii dintre ochelarii sferici mai mari pot avea probleme de compatibilitate si o ochelari de protectie prea mici pot lasa lacune. Cumparati ochelari sport cu protectie pentru radiatiile UVA, UVB.

“Goggle Gap”

divisima.com

Acesta este un gol pe frunte intre casca  si ochelari. Este considerat gresit  si ar trebui probabil evitat pentru a nu obtine frig in zona capului.

Daca ochelarii dvs. nu se simt bine, ganditi-va de ce sunt inconfortabili:

Presiune pe coltul exterior al ochiului

Daca simtiti acest lucru, ochelarii sunt prea ingusti si trebuie sa gasiti un model cu un cadru mai larg.

Tineti-i pe podul nasului

Incercati mai intai sa strangeti cureaua astfel incat sa fixati ochelarii putin mai sus pe fata dumneavoastra. Daca acest lucru nu functioneaza, incercati ochelari de protectie cu o potrivire mai mica sau unii cu un contur de punte diferit.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa incercati sa slabiti putin cureaua si sa vedeti daca puteti sa-i fixati putin mai jos pe fata. Daca acest lucru nu functioneaza, ar trebui sa gasiti ochelari cu un pod mai mare.

Strangerea tamplelor

Ar trebui sa incercati sa slabiti usor cureaua si sa vedeti daca aceasta usureaza tensiunea. In caz contrar, va trebui sa incercati sa gasiti o pereche de ochelari mai largi.

Odata ce ati facut o investitie si ati cumparat o pereche de ochelari, veti dori sa ii protejati pentru a va asigura ca dureaza cat mai multe sezoane posibil. Iata cateva sfaturi de baza:

Nu lasati niciodata obiectivul sa atinga masa sau suprafata dura atunci cand ii dati jos. Asezati-i pe partea de spuma cu lentila in sus.

Folositi numai o carpa moale  sau o carpa anti-ceata pentru a sterge  obiectivul pentru ochelari de soare. Stergerea este mai abraziva si poate elimina stratul anti-inghetare din interiorul obiectivului.

Atunci cand ii dati jos, lasati ochelarii sa se usuce bine in aer inainte de a le depozita in geanta.

libris.ro

Pastrati ochelarii intr-un sac moale atunci cand nu sunt utilizati. Cele mai multe perechi vin cu unul atunci cand sunt cumparate.

Share Button

Leave a Comment