Serviciile de tiparire carti, mai accesibile decat oricand

Serviciile de tiparire carti, mai accesibile decat oricand

Cu totii avem visuri in copilarie, pe care incercam sa le punem in practica la maturitate. Unii visează să se facă actori de cinema, altii cantareti, altii scriitori… Din pacate, cu greu ne punem aceste dorinte in practica si astfel ajungem ca, intre orele petrecute la birou sau pe teren, cu greu sa mai gasim timp si pentru noi insine. Din acest punct de vedere, multora ne vine greu sa mai deschidem o carte pentru a o citi, dar sa o mai si scriem.

Dar, sa presupunem totusi ca ne-am pus ideile in ordine si am redactat un manuscris de carte, pe care dorim sa o publicam. Unde gasim un serviciu de tiparire carti? Care sunt costurile percepute pentru a intra la o editura?

Avem bani sa scoatem o carte pe cont propriu sau visul nostru va ramane din nou incuiat in sertar pentru inca niste ani? In cele ce urmeaza, vom incerca sa va aratam insa ca a scoate o carte nu mai este un vis imposibil in ziua de astazi. Ba mai mult, exista servicii de tiparire carti care fac multe dintre lucruri in locul tau. Prin urmare, nu-ti ramane decat sa te apuci de scris, ca de restul se ocupa altii.

divisima.com

Diferenta dintre o editura si un serviciu de tiparire carti

Desigur, primul impuls, atunci cand avem o idee sau un manuscris finalizat pentru o carte, este sa ne indreptam atentia spre o editura de prestigiu, in ideea ca succesul va fi garantat. Nu intotdeauna insa tot ce zboara se mananca, in sensul ca nici editurile nu isi asuma prea multe riscuri, cele mai multe fiind lasate tot pe seama autorului.

Astfel, sunt costuri enorme legate de productie si de promovare, pe care putine edituri sunt dispuse sa si le sume, mai ales cu scriitori incepatori, chiar daca ideea cartii este una la limita genialului.

De asemenea, la o editura trebuie sa platesti absolut tot: incepand de la corectura manuscrisului, pana la asezarea in pagina si coperta. Iar daca nu ai o prefata sau postfata, tot editura ti le poate asigura. Contra cost, desigur. In aceste conditii, multi autori aleg calea unui serviciu de tiparire carti, unde costurile sunt infinit mai mici.

De multe ori, costurile de editare a unei carti sunt aproape similare cu cele ale tiparirii oricarui alt material redactat electronic. Mai mult, valoarea tiparului poate scadea daca tirajul cartii este mai mare.

Avantajul in acest caz este ca nu va trebui sa fii preocupat nici de procurarea ISBN, nici de redactare. Daca le ai tu si iti asumi tiparirea, in cateva zile visul tau de a avea o carte poate deveni realitate.

Share Button

Leave a Comment