Repatriere decedati international romania

Repatriere decedati international

Repatriere decedati international romania

In momentul in care discutam despre repatriere decedati international, discutam despre un serviciu pe care o companie de servicii funerare il poate pune la dispozitia unei familii indurerate, care si-a pierdut un membru in strainatate.

Multe cazuri au fost acelea in care romanii plecati la munca in tari straine si-au gasit din diferite motive sfarsitul printre straini, asa ca familiile acestora au facut tot posibilul pentru a – i repatria, cu scopul de a fi inmormantati crestineste acasa.

Acest lucru este firesc, pentru ca fiecare vrea sa isi viziteze persoanele dragi la cimitir atunci cand acestea nu se mai afla printre noi, iar doua vizite la luminatii si la florii cel putin in strainatate ar fi destul de costisitoare pentru oamenii de rand.

divisima.com

Ei bine, cei care s-au confruntat cu astfel de probleme au apelat la serviciile unei companii care presteaza servicii de repatriere decedati, iar cei care din pacate vor trece printr-o asemenea situatie neplacuta, vor apela deasemenea la serviciile unei asemenea firme pentru a-si repatria membrii familiei care si-au pierdut viata in strainatate.

De precizat este faptul ca firmele care presteaza astfel de servicii se pot ocupa strict de repatriere, sau se pot ocupa si de obtinerea documentelor necesare pentru repatriere. Se stie faptul ca fara pasaportul mortuar nu se poate efectua transportul funerar international.

Ei bine, firmele de specialitate parcurg toti pasii necesari si obtin toate documentele necesare pentru obtinerea acestui pasaport mortuar, pentru a putea realiza repatrierea in cel mai scurt timp posibil.

De precizat este faptul ca, pe langa pasaportul mortuar mai sunt necesare si documente precum certificatul de deces, certificatul constatator al decesului, certificatul de imbalsamare, sau autorizatia de transport funerar international. In cazul in care unul dintre aceste documente lipseste, nu se poate realiza transportul funerar international.

Un alt aspect foarte important este acela ca transportul funerar international nu se poate realiza cu orice masina, ci pentru repatrierea decedatilor din strainatate sunt necesare masini funerare speciale. Fara acestea nu se poate realiza un asemenea transport funerar.

Un aspect la fel de important este acela ca repatrierea decedatilor se face numai in sicriu de zinc. Aici trebuie precizat faptul ca nu trebuie sa se confunde sicriul din zinc cu tabla zincata. Sicriul din sinc este necesar, iar acesta trebuie sa contina si valvola sau prurificatorul cum mai este cunoscut acesta, in interiorul sau.

Sicriul din zinc trebuie introdus in sicricul din lemn de esenta tare, care trebuie sa corespunda tuturor normelor Uniunii Europene, si trebuie sa fie insotit de o placuta de identificare a persoanei decedate.

Sicriul din zinc trebuie sa fie sigilat, iar de acest aspect se ocupa strict reprezentantii firmei care se ocupa de repatriere.

Important deasemenea de precizat este faptul ca pentru repatrierea unei persoane decedate nu este neaparat necesar ca si rudele acesteia sa se deplaseze in tara in care s-a petrecut decesul, pentru ca de toate demersurile legate de repatriere se pot ocupa reprezentantii firmei.

libris.ro

Asadar, in mare parte cam asa stau lucrurile in ceea ce priveste repatrierea decedatilor.

Share Button

Leave a Comment