Probleme ale masinilor care au filtru de particule

Probleme ale masinilor care au filtru de particule

Probleme ale masinilor care au filtru de particule

Masina nu mai este demult o fita ci este o necesitate, dat fiind faptul ca aceasta poate fi folosita pentru a face deplasari oricand si oriunde este nevoie.

Tocmai acesta este si motivul pentru care oamenii care inca nu au o masina si care detin permis de conducere, isi doresc sa isi cumpere o masina.

Tinand cont de faptul ca masinile noi au preturi destul de mari, foarte multa lume alege sa isi indrepte atentia spre autoturismele second hand, in mod special spre cele aduse de catre bisnitarii de masini din tari precum Germania sau Austria.

Cu siguranta pietele auto din fiecare judet al tarii sunt pline cu masini care au fost aduse din strainatate si care fie au numere de zoll, fie au numere provizorii in vederea inmatricularii.

Ei bine, dupa cum stim cu totii, atunci cand discutam despre masini second hand, fie discutam despre masini pe benzina, fie discutam despre masini pe motorina, insa majoritatea soferilor aleg sa isi indrepte atentia spre masini pe motorina.

Acest lucru este evident, daca stam sa ne gandim ca masinile diesel consuma mai putin decat masinile pe benzina. Tinand insa cont de faptul ca discutam totusi despre masini second hand, iar multa lume isi cumpara masini care au o vechime de 8-9-10 ani, trebuie precizat ca aceste masini pot avea anumite probleme, sau pot ca pe viitor sa aiba anumite probleme.

O astfel de problema poate aparea in ceea ce priveste filtrul de particule. Acest filtru de particule are un rol extrem de important, pentru ca el este folosit pentru a retine acele particule daunatoare rezultate in urma arderii carburantului.

Se stie faptul ca aceste particule sunt foarte daunatoare pentru sanatate, si chiar pot sa provoace diferitele forme de cancer, asa ca pentru ca aceste particule sa nu mai ajunga in aer, producatorii de autoturisme si-au echipat autoturismele diesel cu filtre de particule.

Ei bine, dupa cum se poate observa, filtrul de particule este foarte important pentru ca el nu permite ca masina sa polueze foarte mult, insa acesta se poate infunda din diferite motive, iar pentru asta soferii pot incerca personal o regenerare filtru de particule, sau isi pot duce masina intr-un service auto care printre altele presteaza si servicii de curatare filtru de particule.

De multe ori, filtrul de particule ajunge sa se infunde datorita faptului ca masina este condusa foarte mult in mediul urban. In acesta situatie, se recomanda conducerea masinii cu o viteza constanta undeva la 60 km/h, pe o distanta de mai mai multi kilometri, pana cand se stinge martorul din bord. O alta cauza a infundarii filtrului de particule este utilizarea unui carburant de proasta calitate.

Din pacate insa, odata ce se aprinde martorul in bord, deja problema este destul de serioasa, asa ca daca regenerarea nu se poate efectua datorita conducerii cu viteza de 60 km/h, cu siguranta este nevoie de o curatare filtru de particule la service.

divisima.com

Soferii care isi doresc sa nu intampine o asemenea problema, fie isi aleg o masina diesel noua, fie opteaza pentru o masina pe benzina sau pentru o masina electrica.

Share Button

Leave a Comment