Pretuieste-ti timpul!

Pretuieste-ti timpul!

Pretuieste-ti timpul!

Progresul tehnic in vaste domenii ale societatii ne-a permis sa intelegem si sa aprofundam unele aspecte ale vietii si lumii inconjuratoare.

Facand acum o calatorie in timp nu ne-am imagina viata fara tot ce avem in materie de tehnologie, aparate si terminale de care nu ne-am putea lipsi niciodata dupa ce am facut cunostinta cu ele.

Progresul stiintic si tehnologic a permis multor cercetatori si oameni de stiinta sa exploreze si sa puna in practica idei inovatoare care surprind de fiecare data. Daca nici nu ne puteam imagina in trecut, acum se intampla.

Usurinta cu care avem acces la informatie, usurinta cu care cu un singur click aducem cumparaturile acasa e uimitoare. Accesul la orice informatie cu ajutorul gadget-urile este bine primita in randul tuturor avand in vedere ca un singur cuvant deschide noi orizonturi. Faptul ca accesezi un magazin virtual iti ofera posibilitatea decoperirii de noi lucruri interesante si utile.

De exemplu intr-una din zile cautand o husa pentru un smartphone obisnuit intr-un comentariu la produs se specifica o alta metoda de protectie a ecranului pentru care nu cred am avut un interes prea mare pana acum.

O folie sticla cu niste carcateristici interesante care scuteste ecranul smartphonului de crapaturi si lovituri dar in aclasi timp este aproape invizibila. Comparativ cu o husa care ma incomodeaza de fiecare data cand vreau sa folosesc telefonul.

Exista bineinteles si persoanele sceptice care nu fac cumparaturi prin intermediul site-urilor din lipsa de incredere sau pur si simplu din prea mult timp la dispozitie.

Principala teama a unora ramane inca utlizarea cardului care daca este facuta respectand unele reguli totul se defasoara in maxima siguranta.

Plata facturilor devina una usoara si placuta in momentul in care este rezolvata in doar cateva minute in fata calculatorului si nu asteptand la rand uneori minute alteori ore.

Mediul virtual ofera o gama larga de produse si servicii care sunt la indemana noastra asa cum spuneam cu un singur click.

Exista inca posibilitatea comandarii unor produse livrate pe baza de ramburs. insa avand in vedere istoricul in unele cazuri de refuz al comenzii ulterior, unele firme nu isi permit sa piarda vremea si sa plateasca firme de curierat pentru ca in final sa primeasca produsul neridicat retur.

La un moment dat lucruile vor intra pe un fagas normal pentru ca societatea tinde spre modernizare si este mai comod sa platesti totul cu un card decat cash.

Calitatea produselor este data bineinteles de site-ul pe care il accesam. Daca accesam unele site-uri primite reclama pe email s-ar putea sa cadem in capcana cumparaturilor care spre surprinderea noastra, atunci cand le vom primi nu ne vor multumi, ba din contra vom fi dezamagiti si dezgustati.

Traind la ineputuri o experienta de acest gen va fi foarte greu sa reintram in mediul virtual pentru a studia produse si a comanda online lucruri pentru care am pierde foarte mult timp prin magazine.

Ideea mall-uilor a inceput sa devina pentru multi un trend.

Pentru unii insa nu este decat o pierdere de timp si un plus de oboseala, pe langa achizitionarea unor produse de care nu aveai nevoie dar erau la promotie si ai fost atras de pret sau pur si simplu ai gasit ceva pe plac.

In cazul cumparaturilor online pierdem timpul acasa, putem studia cat dorim un produs, putem citi recenzii ale lui si toate astea intr-un timp stabilit de noi.

Pretului produselor se adauga transportul de aceea trebuie sa fim atenti atunci cand comandam sa il luam in considerare.

Unele produse pot avea costul transportului inclus in cazul in care se depaseste un plafon. Aici, putin tentant, suntem atrasi de adaugarea in cos a unelor produse in plus pentru transport gratuit. In unele cazuri poate fi si o capcana pentru ca s-ar putea sa platim acele produse triplul costului de transport.

In cazul in care produsele nu sunt pe placul nostru putem sa le returnam in 10 zile lucratoare fara nicio problema si fara costuri suplimentare decat cele care privesc transportul, cerand comerciantului returnarea banilor.

Orice probleme am imtampina, daca nu gasim rezolvarea, putem sa ne adresam Oficiilor Teritoriale pentru Protectia Consumatorului.

libris.ro

Parerile sunt impartite si chiar daca nu toata lumea a testat inca mediul virtual pentru cumparaturi cei care o fac se declara multumiti de timpul economisit.

Share Button

Leave a Comment