Optimizarea pentru mobile si importanta pentru SEO

Optimizarea pentru mobile si importanta pentru SEO

Optimizarea pentru mobile si importanta pentru SEO

Nu numai designerii web si dezvoltatorii, care trebuie sa se adapteze la schimbarile web in strategiile si tacticile lor, trebuie sa ia in seama optimizarea mobile, daca doresc sa capteze piata de cautare mobila. Ai nevoie de profesionisti pentru optimizare seo in Moldova? Intra pe DanBradu.com.

Cautarea pe mobil este un segment in continua crestere a pietei, iar aceasta este o veste buna. Cu toate acestea, cautarea mobila are propriile reguli si acestea difera mult de regulile de cautare traditionala pe desktop.

Acesta este motivul pentru care, daca nu doriti sa pierdeti cautatorii de pe mobil, trebuie sa va adaptati cerintelor. Iata cateva reguli foarte importante care trebuie luate in considerare la optimizarea pentru cautare mobila:

1. Utilizatorii de telefonie mobila care initiaza cautari pe Google utilizeaza cuvinte cheie mai scurte.

Utilizatorii de telefonie mobila cauta cuvinte cheie mai scurte. Chiar si dispozitivele mobile cu tastaturi QWERTY sunt incomode pentru tastarea textelor lungi si acesta este motivul pentru care utilizatorii de cautare mobila sunt, de obicei, foarte scurti in interogarile de cautare.

Foarte des, interogarea de cautare este limitata la doar 2 cuvinte sau chiar 1 cuvant. In consecinta, daca nu va clasificati bine pentru frazele cheie mai scurte (din pacate, acestea sunt si mai competitive), atunci veti pierde o multime de trafic mobil.

2. Cautarea mobila este in principal cautare locala.

divisima.com

Utilizatorii de telefoane mobile cauta mai ales chestii locale. In plus fata de frazele cheie de cautare mai scurte, utilizatorii care cauta mobil sunt de asemenea vizati local. Este usor de inteles – atunci cand un utilizator sta pe strada si cauta un loc unde sa ia masa, el sau ea cel mai probabil cauta lucruri in vecinatate, nu intr-un alt colt al lumii.

Cautarile precum “pizza 5th Avenue” sunt destul de populare, ceea ce face ca rezultatele cautarii locale sa fie si mai importante pentru un utilizator de device mobil.

3. Reguli curente privind datele din Cautare mobila. 

Rezultatele sportive, stirile, vremea, informatiile financiare sunt printre cele mai populare categorii de cautare mobila. Subiectele principale si nisele preferate de utilizatorii de telefonie mobila sunt destul de limitate, dar din nou, se invart in jurul locurilor de ar putea manca sau cumpara in zona, rezultate sportive, stiri, conditii meteo, informatii de piata si alte subiecte asemanatoare, in care sincronizarea si locatia sunt esentiale.

Daca site-ul dvs. se afla intr-una din aceste nise, atunci intr-adevar trebuie sa il optimizati, deoarece daca site-ul dvs. nu favorizeaza mobilitatea, pierdeti vizitatori. Ai putea chiar sa iei in considerare doua versiuni separate ale site-ului tau – unul pentru cautatori de pe desktop si unul pentru cautatori de pe mobil.

4. In cautarea pe mobil, Top 10 se „transforma” de fapt in Top 3.

Utilizatorii urasc sa deruleze paginile de cautare lungi sau sa apese pe Urmatorul, Urmatorul, Urmatorul. Persoanele care cauta aplicatii desktop, nu sunt multumite sa parcurga pagini nesfarsite, insa, in cazul cautarilor pe mobil, limitarile sunt si mai grave.

O pagina cu 10 rezultate de cautare se potriveste pe ecranul unui desktop, dar pe un dispozitiv mobil ar putea fi impartita in 2 sau mai multe ecrane. Prin urmare, in cautarea mobila nu exista Top 10, acesta este mai mult Top 4 sau chiar Top 3, deoarece numai primele 3 sau 4 pozitii se afla pe prima pagina si au o sansa mai mare de a atrage atentia utilizatorului fara a trebui sa mearga la urmatoarea pagina.

Share Button

Leave a Comment