Nokia isi pregateste revenirea pe piata device-urilor mobile

Nokia isi pregateste revenirea pe piata device-urilor mobile

nokia-isi-pregateste-revenirea-pe-piata-device-urilor-mobileNokia angajeaza experti software, pentru testarea de noi produse si cauta in acelasi timp parteneri pe domeniul de vanzari, incercand sa revina pe piata de smartphone-uri si alte device-uri mobile, un domeniu al tehnologiei pe care l-a abandonat cu ceva timp in urma. Cauti service reparatii Nokia? ? Intra pe Service-Gsm.ro.

Odata cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel global, compania finlandeza a fost prinsa pe picior gresit in momentul aparitiei smartphone-urilor, incepand sa fie eclipsata de alte companii, ca de exemplu Apple sau Samsung.

Nokia si-a vandut business-ul de device-uri mobile catre Microsoft, la sfarsitul anului 2013 si inca de atunci si-a concentrat intreaga atentie catre dezvoltarea de retele mobile (de telefonie mobila) si de implementarea acestora in diverse tari, la nivel global.

In momentul de fata, ceo-ul Nokia, Rajeev Suri planuieste o revenire in forta a acestei companii. Compania trebuie totusi sa astepte pana spre sfarsitul anului 2016, pana poate incepe sa reconsidere o revenire pe piata handset-urilor mobile, din cauza clauzei de non-competitivitate agreata cu Microsoft, care va expira in acel moment.

Dar, asta nu inseamna ca nu se fac deja pregatiri pentru acest lucru. Compania a inceput deja sa testeze piata consumer, lansand prima tableta cu Android, cu numele de Nokia N1, care a devenit disponibila in China incepand cu luna Ianuarie a acestui an.

De asemenea, cei de la Nokia au dezvaluit o “virtual reality camera” (o camera pentru realitatea virtuala – VR), mentionand faptul ca aceasta lansare ar putea constitui revenirea Nokia sau daca vreti metaforic, renasterea pasarii Phoenix, din propria cenusa. Nokia a lansat la foarte scurt timp dupa acest lucru si o aplicatie Z Launcher, conceputa special pentru sistemele de operare Android.

Aplicatia poate organiza continutul de pe smartphone-uri si o face foarte bine se pare, in scurt timp capatand o popularitate si un ritm al descarcarilor, destul de importante.

divisima.com

In acelasi timp, divizia tehnologica a companiei, a lansat cereri de job-uri pe reteaua LinkedIn, in special in statul California (in Statele Unite), multe dintre aceste job-uri fiind in domeniul dezvoltarii de produse, dar si al ingineriei de sistem/software, acolo unde Nokia are nevoie de ingineri de soft si programatori, priceputi si cu experienta in acest domeniu.

Toate aceste lucruri sunt necesare pentru punerea la punct a noului sistem de operare, care va fi prezent pe device-urile mobile de la Nokia.

Nu va fi insa foarte usor pentru o companie ca Nokia sa revina pe piata in continua schimbare, a device-urilor si echipamentelor mobile. Aici, firme ca Samsung si Apple detin aproape 90% din profit (raportat la intreaga industrie) si va fi foarte greu ca Nokia sa concureze cu acestea, dar nu va fi imposibil.

libris.ro

Avem deja exemple de alti producatori considerati “mici” la inceput si despre care se credea ca vor disparea foarte repede din peisaj, dar care au reusit sa se impuna pe piata prin device-uri fiabile, cu design excelent, cu performante foarte bune si poate cel mai important lucru: la preturi cu mult sub cele practicate de marii producatori.

Share Button

Leave a Comment