Noile tehnologii auto propuse de Audi par desprinse din filmele SF

Noile tehnologii auto propuse de Audi par desprinse din filmele SF

Noile tehnologii auto propuse de Audi par desprinse din filmele SFDaca tot suntem la capitolul inovatii vreau sa va prezint navigatii-dedicate.ro , un site specializat multimedia auto.

Sisteme navigatie Skoda Octavia , si nu numai , Dvd Auto , Dvd Dedicat , sisteme Gps multimedia si tv tuner auto de utima generatie pentru o gama variata de autoturisme , toate acestea va sunt puse la dispozitie prin intermediul acestui magazin online .Pentru mai multe informatii si pentru noile sisteme de navigatie dedicata audi a4 va invit sa accesati www.navigatii-dedicate.ro  .

Nemtii de la Audi au pregatit pentru editia din 2013 a celebrului Consumer  Electronics Show o serie de tehnologii ce au revolutionat lumea auto . CES este o epozitie anuala de IT ce se desfasoara la Las Vegas , Statele Unite ale Americii .

Printre aceste noi tehnologii prezentate de producatorul german se numara cateva pe care le gasim deja la modelele de serie Audi dar si cateva despre care pot sa spun ca sunt desprinse parca din filmele SF . Si aceastea din urma vor echipa , in urmatorii 10 ani , masinile de serie ale acestui brand  .

Cand spun tehnologii desprinse parca din filmele SF , sau mai simplu , tehnologii ale viitorului , ma refer la : sisteme autonome de conducere a autoturismului in conditiile unui trafic aglomerat ,  sisteme de parcare automata a autoturismului prin intermediul unui telefon mobil sau a unui calculator principal dintr-o parcare subterana/supraterana  , stopuri cu lumini laser si  stopuri dinamice cu lumini OLED .

Expertii companiei au dezvoltat un numar de doua sisteme de parcare automata . Primul se numeste ‘’ piloted for parking maneuvers at the roadside and in garages’’ . Acest sistem il ajuta pe sofer sa parcheze autoturismul in locuri inguste  sau in garaj ,  fara ca acesta sa fie in masina . Cu alte cuvinte , masina poate fi parcata din exterior cu ajutorul cheii sau a unui telefon inteligent .

In tot acest proces autoturismul utilizeaza o multime de senzori , iar in cazul in care acestia detecteaza vre-un obstacol se actioneaza franarea automata . In momentul in care masina ajunge in pozitia finala in mod automat se opreste motorul si se inchid usile iar soferul primeste confirmarea ca intreg procesul a decurs perfect .

Acelas sistem este utilizat si in momentul in care soferul doreste sa scoata autoturismul din parcare , cu doar o simpla apasare de buton masina iese singura din garaj sau din locul unde a fost parcata .

Cel de-al doilea sistem , numit ‘’ piloted driving for parking maneuvers in parking garages ‘’ , ii ofera soferului posibilitatea de a alege , prin intermediul unui telefon inteligent , un loc dintr-o parcare , supraterana sau subterana , dupa care poate sa paraseasca autoturismul iar aceasta din urma merge singur la locul de parcare ales .

Pentru ca acest sistem sa functioneze este necesara existenta unei parcari inteligente , deoarece autoturismul este manevrat prin intermediul instructiunilor receptionate de la calculatorul principal al parcarii .

Momentan  o astfel de parcare vedem doar in filmele SF , insa compania germana lucreaza intens la un astfel de proiect ce va fi amplasat in Ingolstadt , Germania .

La sectiunea lumini auto din cadrul CES , Audi a prezentat stopurile cu laser si stopurile cu lumini OLED .

Stopurile cu laser sunt echipate cu o lumina laser care faciliteaza executarea manevrelor cu spatele in conditii de vizibilitate redusa . In cazul in care vizibilitatea este normala stopurile proiecteaza o linie dreapta pe carosabil , aceasta fiind un punct de reper in cazul  manevrelor de parcare cu spatele .

De cealalta parte , stopurile cu lumini OLED transforma partea din spate a autoturismului dumneavoastra intr-un dispozitiv asemanator unui televizor , capabil sa redea o multime de forme statice si dinamice .

Pe langa toate acestea , Audi a mai prezentat in cadrul CES si un sistem de faruri cu lumini LED Matrix , care inlocuieste mecanismul de rotire a lentilelor cu un sistem care imparte lumina din faza principala in segmente individuale , astfel obtinandu-se o iluminare optima .

Consumer Electronics Show , evenimentul inceputului de an  , este unul dintre cele mai importante saloane de tehnologie din intreaga lume .

Alte stiri actuale :

libris.ro

1. Macan, surpriza SUV de la Porsche pentru 2014
2. Proiectul noului Lotus Esprit, în “stand-by” până în 2014
3. Alfa Romeo Giulia ar putea arăta aşa!
4. Viitoarea generatie a lui Qashqai vine in 2014
5. Cu Mazda 3 de la Hiroshima la Frankfurt
6. Subaru la Salonul Auto de la Frankfurt 2013
7. Kia cee’d GT la Salonul Auto Maritimo 2013
8. Premierele mondiale ale Grupului BMW la Salonul Auto de la Frankfurt IAA 2013

Share Button

Leave a Comment