Metode pentru igiena orala

Metode pentru igiena orala

libris.ro

Metode pentru igiena orala
Igiena orala este o activitate cu rolul de pastrare a danturii si a cavitatii bucale in stare perfecta cu scopul de a preveni aparitia bolilor parodontale, cariilor sau respiratiei urat mirositoare.

In cazul in care considerati ca este necesar este recomandat sa apelati si la un tratament pentru albirea dintilor.

A avea dinti sanatosi dar si lucrari stomatologice care sa aiba o durata de viata lunga este conditionat in mod direct de igiena corecta si atenta.

Chiar si atunci cand singurul lucru pe care doriti sa il obtineti este albirea, dupa ce folositi una dintre metodele de albire pentru a va mentine dintii albi va trebui sa aveti o igiena corespunzatore.

Fara o igiena orala riguroasa, orice lucrare indiferent de cat de complexa si de sofisticata ar fi va avea un prognostic nefavorabil si aparitia cariilor sau a afectiunilor gingiilor nu se va putea evita.

Masurile recomandate pentru igiena orala au ca scop prevenirea aparitiei sau evolutiei cariilor si a afectiunilor gingivale. Bolile parodontale si complicatiile lor sunt in general responsabile pentru pierderea prematura a dintilor.

Cariile sunt unele dintre cele mai des intalnite afectiuni ale dintilor. Cariile cauzeaza demineralizarea smaltului si deteriorari avansate in tesuturile dentare.

In cazul in care nu se trateaza in mod corespunzator cariile vor produce o serie de modificari ireversibile in dinte si pot genera si infectii care vor ajunge a tesuturile vecine si care in final duc la pierderea dintilor afectati.

Igiena orala corecta este obligatorie pentru a obtine succes in implantologie. In general nu se vor incepe lucrari complexe de restaurare pana cand nu exista o iginera orala satisfacatoare.

Curatarea danturii dar si a cavitatii bucale se va face pe intreaga viata indiferent daca avem dinti artificiali sau naturali, punti si coroane, proteze sau implanturi.

Dupa fiecare masa se va depune placa dentara pe dinte , pe gingie si pe diverse lucrari. Placa este o retea de resturi alimentare si bacterii si este o principala cauza a imbolnavirii tesuturilor gingivale si dintilor. In cazul in care placa ramane foarte mult timp acolo se va calcifica si se va transforma in tartru.

Igiena orala corecta va avea ca si principal scop eliminarea in mod eficient a placii dentare precum si impiedicarea acumularii sale.

Periajul dentar este o masura de albire a dintilor foarte importanta. Periajul corect realizat in mod regulat indeparteaza in mod eficient placa dentara si previne imbolnavirea dintilor.

Durata periajului corect este de cel putin doua minute. Daca aveti lucrari mobile acestea trebuie scoase inainte de a incepe periajul si se vor spala separat utilizand o periuta si pasta.

Dintii se spala cu miscari verticale si usor in cercuri din zona gingiei spre zona ocluzala a dintelui. Periuta se inclina la 45 de grade in raport cu linia gingiei. Pe suprafetele ocluzale ale dintilor se vor face miscare dintre obraz catre limba. Se spala dintii de sus si apoi de jos indiferent ca vorbim despre zona interioara sau despre zona exterioara. Se periaza si suprafetele ocluzale ale dintilor.

Pentru o respiratie proaspata se recomanda sa periati si limba.

divisima.com

E important sa insistati in zonele situate in partea din spate care sunt mai greu de curatat.

Share Button

Leave a Comment