Merita sa imi construiesc un PC din componente SH?

Merita sa imi construiesc un PC din componente SH?

Merita sa imi construiesc un PC din componente SH?

In cazul in care anumite componente din calculatorul dumneavoastra s-au stricat le-ati putea inlocui cu componente second-hand. Daca problemele tot apar, va recomandam sa cumparati un produs din categoria calculatoare second hand i5. Uitati ce trebuie sa stiti despre componentele second-hand.

  • Probabil ca preturile cardurilor grafice a scazut seminificabil, insa au ramas destul de scumpe. Daca aveti un venit destul de mic, va recomandam ca cel mai bine sa achizitionati un calculator second-hand decat toate componentele acestuia si sa-l montati.
  • Un hardware nou nout nu este chiar atat de ieftin si ar trebui sa stiti ca daca aveti nevoie de un hardware pentru gaming, acesta ar putea costa chiar mai mult decat o consola precum PlayStation4 sau Xbox One X.
  • Alte piese pot costa foarte mult. Cel mai bine este sa cumparati un calculator SH, iar daca unele componente nu functioneaza corespunzator le puteti inlocui cu altele. Anumite site-uri precum Gumtree sau Carbonite va ofera cele mai bune componente PC second-hand, incepand cu graphic cards pana la cele mai bune hardware. Pentru a va arata cat de mult ar costa un calculator comun construit de la zero din piese second-hand, va punem la dispozitie urmatoarele informatii.

Un Intel Core i3-6100 poate ajunge pana la 900 de lei, in functie de unde cumparati. Celelalte componente pot costa intre 300 de lei si 3000 de lei. Tot ceea ce conteaza sunt site-urile de unde cumparati. Totusi un calculator second-hand ar reduce semnificativ toate aceste costuri. Cu toate acestea nu merita sa va construiti calculatorul doar din componente second-hand. Anumite parti precum motherboardul trebuie sa fie noi ca sa functioneze optim, sau macar sa fie originale si compatibile cu sistemul calculatorului. Intotdeauna sa verificati preturile componentelor inainte de cumpararea acestora: componentele mai ieftine s-ar putea sa nu fie chiar atat de bune precum cele un pic mai scumpe.

Daca doriti sa va construiti cu PC de la zero doar din componente second-hand ar trebui sa stiti la ce riscuri va supuneti. Intr-adevar, sa construiti un PC poate fi mai ieftin decat sa cumparati unul nou nout, insa acest lucru poate fi riscant. Multe componente PC de pe site-uri au fost deja folosite si suprasolicitate de fostii proprietari, astfel incat durarata lor de viata sa fie foarte mica, sau sa nu functioneze in parametrii normali. Cumparatorii trebuie sa fie extrem de atenti la aceste lucruri deoarece o componenta PC deja stricata poate aduce daune si mai mari, stricand intreg sistemul.  Trebuie sa fiti foarte atent in alegerea pieselor, astfel incat toate acestea sa fie compatibile intre ele pentru a face alte daune. Toate aceste cauze pot scurta durata de viata a “noului” PC. Atunci cand cumparati partile calculatorului examinati-le foarte atent astfel incat sa nu fie fisurate sau murdare. Praful poate distruge cu usurinta ventilatoarele precum si alte componente.

libris.ro

Asadar, sfatul nostru este sa achizitionati calculatoare second-hand decat sa achizitionati toate piesele si sa le uniti dupa, mai ales daca nu sunteti profesionist. Lasati aceasta treaba in grija unui profesionist.

Share Button
divisima.com

Leave a Comment