Marcajele anvelopelor de iarna

Marcajele anvelopelor de iarna

Marcajele anvelopelor de iarnaDe curind, reticenta alegerii celor mai bune cauciuri de iarna pentru masina noastra preferata si-a scos fara nici-o sfiala capul din zapada, si a inceput sa ne de-a mari dureri de cap.

Aceste dureri sunt cu atat mai accentuate cu cat stim ca acea marca speciala care nu ne-a lasat la greu, cand in urma cu aproape un an escaladam troiene peste troiene, trebuie sa ne luam adio de la ea. Azi, acele anvelope s-au cam uzat, si am vrea sa le schimbam cu unele noi, dar tot de la aceeasi firma, iar problema cea mai mare pe care o intampinam este daca le-am achizionat pentru tipul de teren necesar .

Pentru cei care au folosit cauciucurile de iarna, nu cred ca au fost constienti de faptul ca acestea vin si cu doua marcaje speciale, care subliniaza intr-un mod subtil cand si unde se pot folosi. De exemplu, carosabilul este acoperit cu un strat mic de zapada, dar cu gheata dedesubt.

In spate avem doua seturi de anvelope, comandate fie online de pe site-uri precum Anvelomag.ro, sau direct de la o vulcanizare. In functie de marcajul de pe ele, putem alege mai usor ce tip de cauciucuri sunt mai potrivite in aceasta situatie.

Aceste simboluri sunt o modalitate inedita prin care conducatorii auto isi pot da seama pe ce tip de teren geros isi pot conduce bolizii, si pe ce tip de vreme ar trebui evitate cu sfintenie. Cele doua genuri de simboluri sunt urmatoarele:

1.    M+S, sau anvelopa de zapada sunt tipurile de cauciuri a caror material, carare zimtata si profil al caii de rulare au fost special realizate in asa fel  incat sa aiba un rezultat cat mai bun pe terenurile acoperite de zapada. Un alt avantaj al acestor roti este subliniat si de calitatea superioara pe care au fata de cele obisnuite. Pe linga o aderenta sol-cauciuc mai improvizata, M+S sunt cu un pas inainte si in privinta  vitezei de pornire.

2.    Celalalt simbol este cel “fulg de nea”, ce integreaza toate anvelopele care intra in categoria standardelor impuse de America de Nord in 1999. Cel mai important lucru de care trebuie sa se tina cont este mentenanta acestora, deoarece la fiecare 5 grade scazute, cauciucurile pierd 450 g de aer. Marcajul este reprezentat de un varf de munte, acoperit de un fulg de nea iar principalul lor avantaj este o siguranta si aderenta mai ridicata pe terenurile acoperite atat de zapada, cat si de gheata.

divisima.com

Dupa cum se poate observa, exista o mica diferenta intre cele doua, dar acum se problema pe care dintre ele ar trebui sa le achizitionam. Un prin lucru de care trebuie sa tinem cont este pretul care, in mod evident, este mai ieftin in cazul M+S. Dar performantele vor fi slabe decat cele cu simbolul “Fulg de nea”, insa, din nou, acestea pierd mult mai repede aer la scaderea temperaturii.

In acest caz, cea mai buna solutie este sa tinem cont de ce tip de temperaturi apar la inceputul fiecarui anotimp geros, in functie de zonele in care ne aflam. Asa putem economisi atat timp pretios, cat si banii necesari achizitionarii.

Alte stiri actuale :

1. ALERTĂ PENTRU ŞOFERI: Nu pregătiţi încă anvelopele de iarnă!
2. Când este bine să echipăm maşinile cu ANVELOPE DE IARNĂ. Care sunt amenzile
3. Lista celor mai bune mărci recomandate de ADAC
4. Ce riscaţi dacă nu aveţi montate cauciucurile de iarnă de 1 noiembrie
5. Noiembrie, prima lună a iernii. Harta drumurilor cu risc de înzăpezire

Share Button

Leave a Comment