Litoralul bulgaresc vs. litoralul romanesc

Litoralul bulgaresc vs. litoralul romanesc

Litoralul bulgaresc vs. litoralul romanesc

divisima.com

Datorita faptului ca se invecineaza cu noi, Bulgaria reprezinta a doua varianta pentru romanii care sunt in cautare de o vacanta binemeritata la mare. Costurile acceptabile  si multe alte facilitati i-au convins pe romani sa lase litoralul romanesc pe care il vizitau an de an si sa incerce ceva nou.

Cei care au avut parte deja de un sejur in Bulgaria, cu siguranta s-au convins ca litoralul romanesc nu reprezinta cea mai buna varianta. Pe baza experientei mele de acum doi ani din statiunea Sunny Beach, dar si din parerile celor care si-au petrecut vacanta de vara in Bulgaria am ales sa prezint cateva aspecte pentru care litoralul romanesc pierde detasat in fata vecinului sau.

Vesnica problema a lipsei de curatenie atat pe plaja, cat si inafara ei pe care o intalnim la noi in tara nu mai reprezinta o problema pentru bulgari. Plajele sunt mult mai curate ca la noi, iar firmele de curatenie isi fac treaba asa cum trebuie.

libris.ro

Daca va intrebati de apa, da, intr-adevar chiar si apa este mai curata. Pe parcursul sederii mele in Sunny Beach nu am observat alge, meduze sau gunoaie aruncate in apa care sa iti iaie pofta de a te scalda, cum se intampla de multe ori pe litoralul nostru.

Oamenii sunt mult mai civilizati, iar plimbarile de seara se apropie de normalitate. Rar vei intalni un betiv in multime sau doi oameni care sa se certe ca la usa cortului in mijlocul oamenilor. Lumea e linistita si stie sa se bucure de vacanta.

Vei intalni oameni din diferite tari care au venit sa se relaxeze si asta te va face si pe tine sa te simti mai bine. În plus, Bulgaria ofera numeroase locuri de vizitat. Se fac mini excursii cu microbuse spre insule nemaipomenite sau alte obiective turistice importante. Litoralul bulgaresc este unul dintre acelea care iti poate oferi chiar si privelisti nemaipomenite de munte.

Majoritatea hotelurilor ofera servicii all inclusive, ceea ce face litoralul bulgaresc mult mai avantajos. Preturile sunt rezonabile pentru buzunarul oricui si nu va fi nevoie sa te ingrijorezi seara de seara cu privire la restaurantul pe care il alegeti pentru cina. Dupa ce vei alege prima oara serviciile all inclusive, s-ar putea sa nu te mai intorci niciodata la serviciile clasice.

Poate singurul inconvenient pe litoralul bulgaresc ar putea fi limba. Insa nu e nevoie de cunostinte superioare, ci din cateva cuvinte in engleza se poate conversa foarte usor. Mai bine sa fi servit cu placere in limba engleza, decat cu rigiditate in limba materna.

Share Button

Leave a Comment