La ce se folosesc discurile diamantate

La ce se folosesc discurile diamantate

La ce se folosesc discurile diamantate

Lamele care utilizeaza diamante incorporate intr-o acoperire metalica, in mod obisnuit din nichel galvanizat pe o lama de otel, pot fi gasite ca niste lame foarte subtiri care pot avea zeci de micrometri grosime, pentru a fi utilizate la taieturi precise. Va recomandam cele mai bune discuri diamantate pe care le puteti gasi intrand in magazinul online Casa Idea.

Ferastraiele cu diamant vidate sunt fabricate prin sudarea particulelor de diamante sintetice la marginea exterioara a lamei de ferastrau circular intr-un cuptor de lipire in vid. Toate particulele de diamant se afla pe marginea de taiere exterioara a lamei, fara amestec de diamante cu parti metalice. In functie de aplicatia recomandata de producator, lamele lipite in vid vor taia o mare varietate de materiale, inclusiv beton, zidarie, otel, diferite tipuri de fier, plastic, placi, lemn si sticla.

Finisajele sintetice cu diamant sintetic vor reduce decuparea placilor de tigla si a otelului si vor asigura o finisare mai fina. Grunturile de diamant mai mari vor oferi o viteza mai mare de taiere, dar va fi mult mai probabil sa provoace ruperea, spargerea sau craparea suprafetei. Departamentele care au nevoie de piese fine necesita ca lamele sa fie facute cu o piatra de diamant foarte mare, pentru a rupe materialul rapid. O dimensiune intermediara a granulelor este utilizata de industria producatoare.

divisima.com

Lamele de diamant imbinate cu metal sinterizat sunt cele mai comune tipuri de lame. Aceste lame sunt alcatuite dintr-un miez din otel (baza este o placa de otel, spre deosebire de firele utilizate in fierastraiele cu diamant) si segmente de diamant, care sunt realizate prin combinarea cristalelor de diamante sintetice cu pulberi metalice si apoi sinterizarea acestora. Segmentele de diamant sunt de asemenea cunoscute ca “dintii de taiere” ai lamei.

Miezul de otel poate varia in functie de design. Unele nuclee au spatii  intre segmente pentru a asigura racirea si indepartarea reziduurilor, in timp ce altele au o singura janta continua pentru o taiere mai fina. Tipul de miez care poate fi utilizat depinde de tipul de material pe care lama diamantata este proiectata sa taie.

In general, exista trei tipuri de lame diamantate sinterizate cu metale in conformitate cu metodele lor de fabricatie: lame diamantate sinterizate, lame de diamant cu argint si lame de diamant sudate cu laser.

O lama de diamant complet sinterizata se face prin punerea miezului de otel, impreuna cu diamantele si materialele de legatura metalice, intr-o matrita si apoi sinterizarea intr-un echipament de cuptor de sinterizare. In consecinta, diametrul palelor de diamant complet sinterizate nu este foarte mare, in mod normal nu mai mare de 400 milimetri (16 in).

Deoarece participa la procesul de sinterizare, miezul de otel nu poate fi stins, astfel incat duritatea si rezistenta nucleului nu sunt foarte mari. Acest lucru inseamna ca aceste tipuri de lame de diamant se pot deforma in procesele de taiere cu sarcina mare si cu intensitate ridicata si pot prezenta o eficienta scazuta a taierii.

Miezul de otel poate fi stins si procesat cu alte tratamente termice, astfel ca duritatea si rezistenta acestuia pot fi ridicate, ceea ce inseamna ca lama poate fi utilizata in procese de taiere cu sarcina mare si cu intensitate ridicata, cu o eficienta mare de taiere si un grad mai mic de deformare.

 

Share Button

Leave a Comment