La ce gradinita iti inscrii copilul?

La ce gradinita iti inscrii copilul?

La ce gradinita iti inscrii copilul?

libris.ro

Este evident faptul ca fiecare parinte isi doreste pentru copilul sau tot ceea ce este mai bun, asa ca pe langa faptul ca se duce la service zi de zi pentru a-i putea oferi copilului toate lucrurile de care acesta are nevoie, ii va cauta si o gradinita unde acesta sa se simta cat se poate de bine.

Ei bine, in ceea ce priveste acest al doilea aspect, fiecare parinte are posibilitatea de a opta fie pentru o gradinita privata, fie pentru o gradinita de stat, iar ambele variante le vor adduce anumite costuri.

Parintii care considera ca daca isi inscriu copilul la o gradinita de stat, nu vor avea de suportat cheltuieli, cu siguranta se inseala, pentru ca si la o astfel de gradinita, se vor ajunge la cheltuieli destul de mari.

Parintii care aleg sa isi inscribe copilul la o gradinita privata, mai ales cei care locuiesc in capitala, pot opta pentru o gradinita particulara sector 1, si cu siguranta in aceasta zona a capitalei vor gasi mai multe gradinite private.

Pe langa aceste detalii amintite, cu siguranta fiecare parinte va cauta o gradinita care sa fie situate cat mai aproape posibil de locuinta sa, pentru ca astfel va putea lasa copilul la gradinita destul de repede.

Un alt aspect care conteaza foarte mult pentru parinti, atunci cand vor sa aleaga gradinita pentru copiii lor, este  reprezentat de cadrele didactice din cadrul institutiei. O gradinita trebuie sa aiba angajat personal calificat, care poate stapani la perfectie metodologia lucrului cu copiii.

Fara doar si poate, cel mai important aspect in ceea ce priveste o gradinita, este acreditarea acesteia, sau autorizatia emisa de catre ARACIP. Fara aceste doua lucruri, o gradinita nu poate sa functioneze legal.

Spatiul in care isi petrec majoritatea timpului copiii are deasemenea un rol foarte important pentru un parinte, in alegerea institutiei unde isi va inscrie copilul. Cu siguranta fiecare parinte isi doreste sa isi inscrie copilul la o gradinita unde este curatenie, iar spatiul de joaca este unul curat si primitor.

Deasemenea, un alt aspect foarte important, este legat de siguranta copiilor. Este evident faptul ca atunci cand esti parinte si iti duci copilul la gradinita, iti doresti ca acesta sa fie in siguranta, atat atunci cand este intr-o sala unde desfasoara tot felul de actitivati, cat si in momentul in care este afara la joaca.

Vei putea iarasi sa alegi intre o gradinita cu program normal, si o gradinita cu program prelungit, insa aici tine foarte mult totul si de programul si de activitatile pe care le desfasori in fiecare zi.

In cazul in care ai un loc de munca unde trebuie sa ramai de multe ori peste program, atunci mai mult ca sigur va trebui sa optezi pentru o gradinita cu program prelungit, pentru copilul tau.

In aceasta situatie, din fericire pentru tine, ai posibilitatea sa iti duci copilul la o gradinita unde acesta va primi si mancare in fiecare zi, insa este evident ca acest lucru te va costa mai multi bani decat in cazul in care ti-ai inscrie copilul la o gradinita cu program normal.

Asadar, in momentul in care vrei sa iti inscrii copilul la o gradinita, va trebui sa tii cont de o multime de aspecte, pentru a face alegerea corecta.

Share Button

Leave a Comment