Istoria sticlei de protectie Gorilla Glass

Istoria sticlei de protectie Gorilla Glass

divisima.com

istoria-sticlei-de-protectie-gorillaglassGeamul de protectie este primul lucru la care trebuie sa va ganditi in situatia in care achizitionati un smartphone iPhone 6s. Daca la alte componente nu trebuie sa va ganditi ca la o prioritate maxima, acest geam protectie iPhone 6s este obligatoriu inca de la achizitionarea dispozitivului.

Fie ca este montat de vanzator, fie ca este montat de o alta firma specializata este necesar sa realizati acest lucru imediat dupa ce achizitionati modelul iPhone 6S.

Una din marcile cele mai fiabile si totodata foarte cunoscuta la nivel mondial este marca Gorilla Glass, produsa de americanii de la Corning. Este considerata a fi printre cele mai rezistente tipuri de sticle din lume, care sunt folosite in diverse ramuri industriale. Aceasta sticla, Gorilla Glass a aparut in anii 60, devenind foarte cunoscuta abia dupa ce a inceput colaborarea cu Apple.

S-a dorit pentru smartphone-urile iPhone un ecran extrem de rezistent din sticla, in locul unuia din plastic. Primul smartphone care a folosit protectia Gorilla Glass, a fost un model de iPhone.

Tehnologia aceasta a fost folosita cu succes inainte si in industria auto sau aeronautica. De ce este atat de speciala Gorilla Glass? In buna parte datorita rezistentei la zgarieturi si impacturi extrem de dure. Compania Corning s-a remarcat printr-o sticla speciala de tip alcaliu.

Marile avantaje ale acesteia sunt reprezentate de faptul ca este deosebit de subtire si mai ales pentru ca rezista foarte bine la diverse socuri.

Gorilla Glass 3 reprezinta unul dintre ultimele produse ale Corning. Acest produs este deosebit de subtire in comparatie cu predecesorii sai, avand o mare rezistenta la zgarieturi si in cazul ca totusi apar pe ecran, acesta are o vizibilitate redusa a zgarieturilor. Desi Apple a fost primul care s-a asociat cu compania Corning, astazi aceasta nu face parte din lista oficiala a Apple.

Insa geamurile produse de Corning sunt folosite de multe alte branduri, in total colaborand cu 33 dintre acestea. IPhone foloseste diferite modele de sticle deosebit de rezistente. Geamul de protectie Gorilla Glass are imbunatatiri an de an, fabricandu-se produse tot mai rezistente si totodata mai subtiri si usoare.

A fost lansata special Gorilla Glass NBT, pentru notebook-uri, respectiv tehnologia touchscreen, care promite o rezistenta de 10 ori mai mare la avarieri decat un ecran clasic. Analizand toate aceste elemente care sunt legate de Gorilla Glass apare o intrebare fireasca: De ce sa aplici o folie unui smartphone iPhone cu ecran Gorilla Glass?

Raspunsul vine tot de la cei de la Apple, primii care au folosit acest tip de sticla. Acestia testeaza acum un ecran de safir, considerat a fi mult mai rezistent in cazul unor zgarieturi, chiar daca Gorilla Glass ofera o protectie dubla decat safirul impotriva unor lovituri.

Totusi pentru un maxim de protectie a telefonului iPhone 6s trebuie bineinteles adaugata o folie de protectie speciala. Aceasta folie protejeaza de praf si amprente, oferind si alte avantaje completand cu un real succes sticla de tip Gorilla Glass.

Un smartphone cum este iPhone 6s, trebuie protejat special numai cand ne gandim la pretul acestuia de cateva mii de lei.

libris.ro

Share Button

Leave a Comment