Informatii utile pentru zboruri cu avionu

Informatii utile pentru zboruri cu avionu

divisima.com

Informatii utile pentru zboruri cu avionul
Calatoresti prima data cu avionul si ai mai multe temeri. Sa nu pierzi zborul, bagajul sa indeplineasca toate conditiile si sa nu te ratacesti in aeroport. Trebuie sa stii ca nu esti singura persoana care trece prin aceste emotii la primul zbor, deoarece pentru fiecare dintre noi a existat un prim zbor. Asa ca, in acest articol iti dam cateva sfaturi utile care iti vor fi de folos pentru prima calatorie cu avionul.

In primul rand trebuie sa iti rezervi biletul de avion. Poti face acest lucru singur pe site-urile destinate vanzarii de bilete sau apeland la o agentie de turism. Noi te sfatuim sa alegi a doua varianta, pentru ca vei scapa de o parte din responsabilitati si vei primi informatii utile de la agent, avand in vedere ca te afli la primul zbor.

Vei fi informat cu privire la programul de zbor, cu cat timp inainte de data plecarii se poate efectua check-in-ul, daca se mai percep si alte taxe, documentele pe care trebuie le ai la tine in timpul calatoriei, informatii in ceea ce priveste dimensiunile bagajului de mana si greutatea bagajului de cala.

Odata ce ai cumparat biletul de avion, mai ai de rezolvat si check-in-ul. Nu uita de el, pentru ca este foarte important, reprezinta procedura prin care vei fi identificat si inregistrat pentru zbor si fara ea nu te poti imbarca in avion. In cazul in care nu s-a efectuat online de catre agentia de la care ai cumparat biletul, trebuie sa te prezinti in aeroport la biroul unde scrie check-in. Daca se realizeaza in aeroport, majoritatea companiilor aeriene percep o taxa.

In ceea ce priveste ora la care trebuie sa te prezinti in aeroport depinde de compania cu care o sa calatoresti. Daca ai un zbor intercontinental trebuie sa ajungi in aeroport cu trei ore inainte de ora decolarii, iar, daca este o ruta interna sau low-cost cu cel putin patruzeci de minute astfel incat sa ai timp pentru toate formalitatile.

Urmatorul pas pe care il ai de facut este predarea bagajelor pentru cala si sa stai cu ochii pe tabelele unde se afiseaza datele zborului tau. In majoritatea aeroporturilor se anunta cand trebuie sa se prezinte calatorii la poarta de imbarcare, asta dupa ce au trecut de controlul de securitate.

Nu trebuie sa iti faci griji ca nu o sa gasesti biroul unde se realizeaza acest lucru, in toate aeroporturile sunt puse semne grafice vizibile care sa ajute calatorii sa se orienteze. Legat de bagajul pe care o sa-l ai, poti avea un bagaj de mana, care trebuie sa aiba anumite dimensiuni impuse de companie si un bagaj de cala.

Sfatul nostru este sa nu ai in bagajul de cala acte, bani sau obiecte valoroase, pentru ca in cazul in care se rataceste bagajul sa nu ai o pierdere prea mare.

In incheiere, speram ca sfaturile pe care ti le-am dat sa te ajute sa treci cu bine peste primul zbor.

libris.ro

Share Button

Leave a Comment