Incarcatoarele pentru telefoane mobile

Incarcatoarele pentru telefoane mobile

divisima.com

Incarcatoarele pentru telefoane mobile
Majoritatea incarcatoarelor pentru smartphone-uri sau telefoane mobile in general, nu sunt cu adevarat incarcatoare, ci mai degraba mici furnizoare de putere electrica, catre circuitele complexe ale telefonului mobil, care se ocupa cu incarcarea acumulatorului.

Incarcatoarele mai vechi difera foarte mult in forma si design, cu o varietate larga de stiluri pentru DC-connector, voltaje diferite, astfel incat multe dintre acestea nu se potrivesc la alte telefoane, mai ales la telefoanele altori producatori (altii decat ai incarcatorului).

Telefoanele mobile accepta in mod uzual, o plaja destul de larga de voltaje, atat timp cat acestea sunt peste voltajul bateriei telefonului. Totusi, daca voltajul livrat de incarcator este mai mare, poate strica telefonul.

Majoritatea incarcatoarelor livreaza un voltaj de aproximativ 5 volti (sau putin mai mult), dar aceasta putere poate fluctua pana la 12 volti, daca sursa de putere nu este incarcata.

Exista si incarcatoare cu putere umana vandute pe piata, acestea sunt compuse in general dintr-un dinam, un brat atasat si corzi de extensie. Unele dintre aceste modele pot fi folosite cu o singura mana. Exista de asemenea, incarcatoare solare, incluzand aici unele complet mobile, pe care le poti transporta cu usurinta.

China, Uniunea Europeana si alte tari, au adoptat ca standarde nationale, folosirea incarcatoarelor de telefoane mobile pe standardul USB. In Iunie 2009, 10 dintre cei mai mari si mai importanti producatori de telefoane mobile la nivel global, au semnat un Memorandum de Intelegere pentru dezvoltarea specificatiilor unei surse de putere ce folosea standardul microUSB, pentru toate telefoanele mobile ce urmau a fi vandute in Europa.

Telecomunicatiile dar si alte domenii foarte importante pot avea surse de putere electrica neintrerupta, prin folosirea bancurilor de baterii in standby (instalate in camere speciale pentru baterii) pentru mentinerea incarcarilor critice timp de cateva ore, in timpul intreruperilor sistemului generator de energie principal.

libris.ro

Incarcatoarele folosite pentru acest lucru sunt instalate permanent si echipate cu echipament de compensare a temperaturii, alarme de supervizare pentru diferite erori ce pot aparea, precum si sisteme de rectificare a acestor erori.

Incarcatoarele pentru bank-urile de baterii au regulatoare adecvate de voltaj si filtrare si detin suficienta putere electrica pentru a permite bateriei sa poata fi deconectata, in momentul cand se trece la mentenanta sau la verificarea acesteia.

Capacitatea incarcatorului este specifica mentinerii adecvate a incarcarilor pe sistem si o capacitate de incarcare a unei baterii, pe o durata de cateva ore. Un incarcator de baterii poate fi folosit in scop experimental si pe post de adaptor de putere (de curent continuu). In acest caz, incarcatorul poate avea nevoie si de un capacitor extern ce poate fi conectat la terminalele de output pentru a asigura o plaja de voltaje stabila.

De asemenea, poate fi folosita (si este de recomandat a fi folosita) si o rezistenta interna conectata acestui dispozitiv, pentru a limita curentul de scurt circuit, iar valoarea acestei rezistente (impedanta) trebuie luata in calcul de la inceput, atunci cand dispozitivul este conceput, chiar daca numai pentru testare sau experiment.

In Romania, pentru cel mai ieftin dar original incarcator de telefon, noi va recomandam sa intrati pe Accesoriigsm.ro.

Share Button

Leave a Comment