Importanta unei polite rca auto

Importanta unei polite rca auto

Importanta unei polite rca auto

divisima.com

Cu siguranta toti cei care detin un autoturism sunt constienti de faptul ca trebuie sa incheie o polita rca auto, pentru a putea iesi cu masina in trafic.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca o polita de asigurare rca nu este facultativa precum o polita de asigurare casco, ci o polita de asigurare rca auto este obligatorie.

O astfel de polita de asigurare este extrem de importanta, pentru ca in cazul producerii unui accident rutier, firma de asigurari la care soferul vinovat de producerea accidentului, este obligata sa despagubeasca soferul nevinovat implicat in accident, si victimele daca este cazul.

Soferii vinovati de producerea accidentului nu vor fi despagubiti, ci vor trebui sa suporte costul pentru reparatia masinii proprii din buzunarul lor.

Acestia insa mai au o sansa ca sa fie despagubiti, insa pentru asta trebuie sa aiba o polita de asigurare CASCO valabila, insa foarte multi soferi din pacate aleg sa renunte la ideea de a incheia o asemenea polita de asigurare, datorita pretului mare al politei.

Ei bine, referitor la polita de asigurare rca trebuie mentionat faptul ca aceasta se incheie pentru o perioada de un an de zile (12 luni), sau se incheie si pe o perioada de o jumatate de an (6 luni) in cazul in care discutam despre autoturismele inmatriculate in Romania.

Exista insa si posibilitatea incheierii unei polite de asigurare pentru o perioada de doar o luna de zile, insa aici discutam despre masinile care au numar provizoriu si urmeaza sa fie inmatriculate in Romania.

Asadar, acum ca am vazut de ce este importanta o polita de asigurare si pe cat timp se poate incheia aceasta, cu siguranta trebuie sa discutam putin si despre unde se pot incheia politele de asigurare.

In primul rand, cei care isi doresc sa incheie o polita de asigurare auto pot alege sa mearga la sediul unei oricare firme de asigurari si sa incheie polita de asigurare. Acolo li se va face o oferta si cam atat, ei vor alege daca vor plati sau nu polita de asigurare.

Cea mai indicata solutie pentru toti cei care au de gand sa incheie o polita de asigurare este aceea de a trece pe la un brocker de asigurari, pentru ca acolo brockerul le va oferi o lista cu preturile pe care le au firmele de asigurari.

Plus de asta, un brocker de asigurari poate veni in intampinarea soferilor cu cateva sfaturi utile pentru a incheia cea mai avantajoasa polita de asigurare.

Cei pentru care timpul este o problema, pot alege sa incheie oricand o polita de asigurare rca online, iar in cel mai scurt timp vor primi acasa polita de asigurare prin posta sau prin curier.

Referitor la cei care opteaza pentru aceasta varianta, trebuie mentionat faptul ca ar trebui sa incheie polita de asigurare cu cateva zile inainte sa le expire polita veche, pentru a primi la timp polita noua de asigurare.

libris.ro

Asadar, acestea sunt cateva detalii foarte importante de cunoscut in ceea ce priveste politele de asigurare auto.

Share Button

Leave a Comment