Importanta magica si religioasa a iei romanesti

Importanta magica si religioasa a iei romanesti

Importanta magica si religioasa a iei romanesti

divisima.com

In mod traditional, cu foarte multi ani in urma, foarte multi dintre taranii romani nu aveau educatie sau aveau foarte putina educatie, insa acestia detineau un important bagaj de cunostinte despre ancestrale si despre datoria de a-si transmite cunostintele.

Legatura dintre om si natura, intre om si soare si luna, a fost exprimata in forme explicite transpuse pe diverse artefacte: pe haine, pe obiecte de casa, pe obiecte si unelte folosite pentru meserii.

Costumul national romanesc este sofisticat si original, iar diversitatea modelelor este uimitoare, reprezentand simbolul fiecarui grup social si fiecare etapa a vietii, asa cum se reflecta in codul ancestral al simbolurilor. Sarbatorile religioase pe parcursul anului necesita o serie de semne si simboluri pe imbracaminte, nu numai pentru efectul estetic, ci si pentru semnificatia energetica si spirituala.

Hainele incapsuleaza cunostintele si creeaza o limba folosind culori si simboluri. Fiecare design este un generator de vibratii, astfel incat stapanirea manoperei este menita sa ii apere pe cei care le poarta de tot felul de fiinte malefice, de diferite simboluri cu puteri apotropaice; in timp ce le aduc noroc si sanatate. Nu trebuie sa uitam nici faptul ca aceste simboluri si culori joaca de asemenea rolul afrodiziac.

Hainele au avut o mare importanta pentru purtator, fiind considerate adevarate mijloace spirituale. Modelele sunt coduri inscrise care transmit informatii importante despre purtator. Fiecare piesa, atat de diferita si atat de frumoasa, reflecta aria specifica de care apartine, statutul social al purtatorului, varsta, apartenenta la comunitate si pozitia ocupata in cadrul acesteia.

Motivele populare cusute pe piept, ca si crucea, ofera protectie impotriva raului, ochilor rai, expulzand vrajile si ura, in timp ce diamantul, floarea sau soarele aduc armonie, fericire si pace.

Asadar, dupa cum se poate observa din aceste randuri, simbolurile si culorile iei traditionale romanesti nu sunt alese la intamplare, ci au o semnificatie aparte, iar dvs. ar fi indicat sa cunoasteti toate aceste detalii inainte de a va achizitiona o ie nationala de la Iiana.

libris.ro

Cel mai probabil ati vazut si dvs.pe Facebook diferite fotografii ale persoanelor publice pe care le cunoastem cu totii, si care purtau cu mandrie ia nationala. De exemplu, Nadia Comaneci a purtat o asemenea piesa de vestimentatie si chiar a pozat purtand ia de la Iiana, Gina Pistol de-asemenea a purtat ie nationala romaneasca.

Multe vedete internationale, cele mai multe de peste hotare chiar, au ales sa isi indrepte atentia spre ia nationala romaneasca, pe care au inclus-o in tinutele lor zilnice, dar si atunci cand au participat la diferite evenimente. Tinand cont de aceste detalii, este cat se poate de firesc faptul ca le recomandam femeilor sa poarte cu mandrie aceasta piesa de vestimentatie traditionala.

Inainte de a incheia, mentionam faptul ca ia romaneasca deja are propriul festival, in data de 24 Iunie, atunci cand deja traditia spune ca se sarbatoreste ia nationala romaneasca in toate colturile lumii. Nici nu se putea altfel, din moment ce in toate colturile lumii se poarta aceasta piesa de vestimentatie traditionala din tara noastra.

Share Button

Leave a Comment