Importanta display-ului pe iPhone 6 Plus

Importanta display-ului pe iPhone 6 Plus

libris.ro

Importanta display-ului pe iPhone 6 Plus
In timp ce smartphone-urile “mari” nu reprezinta ceva nou pentru industria telefoanelor mobile, iPhone 6 Plus reprezinta o distantare radicala fata de trendul istoric al Apple si anume, cel al ecranelor mici.

Totusi, forarile companiei pe terenul “phablet” – telefon tableta, aduce o semnatura distinctiva a Apple – nu numai in termenii de design estetic dar si intr-o multime de alte mici detalii – incepand de exemplu, cu dimensiunile display-ului. Pentru piese iPhone 6 originale, acceseaza MagazinGsm.ro.

Salutare, DPI!

High density screens (display-urile cu densitate mare) a reprezentat trendul dezvoltarii tehnologice inca de pe timpul introducerii device-ului iPhone 4, in 2010.

Acel smartphone dispunea de un display de tip Retina, cu 326 de puncte per inch (ppi) de rezolutie si a constituit un punct de referinta, de plecare, pentru toate display-urile concepute de Apple care au urmat, chiar daca ecranul in sine s-a marit: incepand cu iPhone 5 (cu 4 inchi) si acum cu 4.7 inchi, daca vorbim de iPhone 6.

In ceea ce priveste smartphone-ul iPhone 6 totusi, Apple a grabit lucrurile putin: noul Retina Hd Screen, de pe cel mai mare model de iPhone, nu este doar mai mare, dar are de asemenea si o rata dpi foarte densa  si anume 440 ppi.

Pare un pic ciudat, dar alegerea companiei poate fi usor explicata printr-un numar de factori. In primul rand, ecranul de pe iPhone 6 Plus are o rezolutie de 1920×1080 pixeli (adica standardul full hd) – sau standardul de rezolutie tv HD.

Acesta este conceput pentru o citire mai usoara si pentru o vizualizare in conditii foarte bune a continutului video, ajutand compania sa realizeze o economie prin scalare, prin avantajul display-urilor standardizate, ce pot fi disponibile intr-un ritm mult mai rapid decat ar fi posibil in cazul unor solutii customizate.

Desigur, aceasta nu explica si motivul schimbarii densitatii de pixeli ai ecranului. Apple putea sa faca pur si simplu ecranul doar putin mai mare, cu aceasi densitate de 326 ppi, ca si in cazul modelelor precedente.

Raspunsul aici, poate fi sugerat de catre alegerile de marketing si de cererile pietei de utilizatori. Un smartphone cu un display de 5.5 inchi este inca destul de mic pentru majoritatea utilizatorilor, pentru a putea fi tinut cu o singura mana, nefiind suficient de mare pentru a putea intra pe “teritoriul” tabletelor, cel putin in ceea ce priveste marimea display-ului.

Marimea potrivita, inainte de orice.

In timp ce alegerea unei rezolutii 1080p si a unui ecran de 5.5 inchi poate avea sens din perspectiva de business, aceste alegeri forteaza Apple sa-si incalce regulile tinute cu strictete pana acum, pentru display-urile de pe device-urile lor mobile.

In momentul in care Apple a introdus ecranele cu mare densitate de pixeli, a facut asta punand la dispozitie display-uri cu o densitate de 4 ori mai mare, decat orice exista pana atunci.

Aceasta “cifra rotunda” a asigurat o scalare foarte buna a continutului pe display-urile mai noi, rezultatele avand o calitate a graficii rezonabila, fara a taxa prea mult partea de hardware. Acest element a facut lucrurile mai usoare si pentru developeri, ce au putut folosi aceleasi layout-uri, atat pentru modelele de display Retina normale, cat si pentru cele noi, cu densitate mai mare.

Share Button

Leave a Comment