Ia traditionala – intre cultura si moda

Ia traditionala – intre cultura si moda

Ia traditionala – intre cultura si moda

Tot mai multe persoane vor sa isi cumpere in ultima vreme o ie de calitate care sa aduca macar cu un model autentic. Iile care au fost mostenite de la stramosi si care sunt scoase la vanzare au preturi foarte mari si de aceea cei mai multi cumparatori le prefera pe cele care doar reproduc ia originala. Cei mai multi aleg sa cumpere ii pentru ca sunt piese vestimentare foarte versatile care pot fi purtate in numeroase tinute iar recomandarea noastra este sa ai cel putin o ie in garderoba.

Pentru a vedea un model interesant de ie click aici. Daca simti ca acest model nu te carcaterizeaza si nu este potrivit cu gusturile tale iti recomandam sa incerci alte produse navigand prin categorii. Sigur vei gasi ia perfecta pentru tine.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca ia noastra romaneasca este un fenomen si nu doar aici in tara dar si peste tot in lume. In anul 2013 de exemplu comunitatile online au introdus ia romaneasca in 150 de orase de pe toate continentele. Succesul acesta arata ca de fapt romanii nu vad portul popular romanesc doar ca pe un trend ci ca pe un simbol realizat cu maiestrie inca din vremurile de demult.

libris.ro

Daca analizezi cu mare atentie toate detaliile iei romanesti vezi cum toate cusaturile si toate simbolurile si broderiile au in spate un alt simbol. Simbolurile sunt atasate foarte frumos unele de celelalte insa nu sunt puse in mod aleatoriu. Fiecare simbol este ceva anume si iti recomandam sa nu ganesti ca o femeie simpla a pus acum 200 de ani simbolurile au fost folosite la intamplare. Pe vremea cand au fost inventate iile oamenii erau foarte superstitiosi si nu se opreau doar la deochi sau la conceptii cum este si cea in cae nu ai voie sa faci baie de Florii. Sunt foarte multe simboluri legate de toate broderiile si toate florile puse pe ia noastra traditionala.

Atunci cand te uiti la ia populara ce vezi nu reprezinta doar flori si figuri geometrice. Toate aceste desene si broerii reprezinta istoria oamenilor care le-au facut cu mult timp in urma. Toate broderiile ascund si un inteles pe care foarte multe persoane nu il cunosc deloc.

Daca ne uitam la motivele florale vom intelege foarte multe despre ia noastra. Natura reprezinta si a reprezentat din totdeauna unul din cele mai importante locuri din care s-a inspirat traditia romaneasca. Natura a oferit mereu taranului roman tot ce i-a trebuit acestuia pentru a putea trai si de aceea ocupa un loc de cinste pe ia traditionala. In mod special florile simbolizeaza readucerea omului la viata, intelepciunea si trainicia. Motivele florale sunt intalnite pe toate iile din Romania. Florile reprezinta unul dintre motivele pentru care ia noastra este foarte apreciata in absolut toate colturile lumii.

Acestea sunt doar cateva simboluri insa ia noastra are cu siguranta mai multe. Unele sunt aducatoare de noroc, altele au rol de protectie, altele vor ajuta la o viata mai lunga si altele pune omul in comuniune cu pamantul si cu natura.

divisima.com
Share Button

Leave a Comment