Din ce materiale este fabricata mobila din living?

Din ce materiale este fabricata mobila din living?

libris.ro

Cand selectati piesele de mobilier pentru camera dvs. de zi, este imperativ sa selectati elemente de calitate. Cand este posibil, este recomandat sa cumparati mobila lemn sufragerie care fost realizata manual.

In prezent, suntem cu totii obisnuiti sa imitam bucati de lemn adevarate care ar putea sa arate bine din afara, dar le lipseste durabilitatea pe care le ofera lemnul solid, artizanal.

In continuare veti putea sa descoperiti cateva materiale din care se poate crea mobilierul pentru sufragerie in clipa de fata.

PAL

PAL este un compozit presat la cald, realizat din materiale pe baza de deseuri pe baza de lemn, legat cu rasina de formaldehida si apoi vopsit sau furniruit. Mai slab decat alte compozite si fibre, este deasemenea relativ ieftin. Obiectele de mobilier din pal pot arata bine in ochii dvs. de departe, dar la o inspectie mai atenta, de obicei, pare inferior lemnului masiv.

Palul nu se opune bine umezelii deoarece absoarbe apa si se extinde, deci nu este ideal pentru o camera de zi in care deversarile sunt un risc. Odata deteriorat de apa, mobilierul realizat din placi de pal nu poate fi reparat in general.

MDF

MDF sau fibra de densitate medie este mult mai densa decat Pal-ul si este de asemenea un material compozit pe baza de lemn, presat din rasina de formaldehida, fibre de lemn rezidual si ceara. Adesea folosit in locul lemnului masiv, MDF este discutabil din punct de vedere ecologic datorita continutului sau de formaldehida. Din acest motiv, unii producatori prefera sa utilizeze in schimb rasini poliuretanice pentru a crea materialul. Ca particula, MDF tinde sa se extinda atunci cand este umed, ceea ce poate duce la crapare.

Lemn solid

In mod evident, lemnul masiv este cea mai buna alegere atunci cand achizitionati mobilier de camera de zi. Lemnul imbatraneste bine, este de inalta calitate, durabil si puternic. Mobilierul din lemn este o investitie si arata la fel de frumos chiar si dupa 40 de ani – uneori chiar mai frumos din cauza caracterului sau defectuos, ca si in ziua cand l-ai cumparat.

In plus, nici doua bucati de lemn nu sunt la fel, deci mobilierul din lemn este in intregime unic. Aceste variatii naturale ale bucatilor de lemn folosite la construirea mobilierului depind de varsta copacului, precum si de conditiile de mediu pe care le-a experimentat copacul in timpul vietii.

Cand este ingrijit corect, mobilierul din lemn masiv arata atractiv in orice camera de zi. Cateva lucruri de retinut cand va ingrijiti mobilierul din lemn sunt:

  • Lustruirea si curatarea pieselor dvs. le pastreaza in mod regulat in stare excelenta.
  • Restaurarea si tratarea oricarei zgarieturi pe suprafata lemnului masiv este mult mai usoara decat fixarea unei bucati de mobilier deteriorat.
  • Pastrarea pieselor din lemn in afara luminii puternice a soarelui este cruciala, deoarece soarele inmoaie lemnul si degradeaza finisajul mobilierului.
  • Amintiti-va sa va pastrati mobila din lemn departe de sursele de caldura directa deoarece caldura poate deteriora si lemnul.
  • Folosirea agentilor chimici de curatare pe mobilierul din lemn este o idee proasta, deoarece acestea pot stripa sau pata suprafetele piesei. In schimb, gasiti alternative naturale si blande.

Deoarece lemnul este un produs durabil si care deasemenea ofera aspectul de lux, acesta completeaza perfect camera de zi. Atunci cand alegeti mobilier pentru living este important sa stiti ca daca cumparati obiecte de mobilier create din placi aglomerate sau MDF, ele sunt un produs inferior lemnului natural.

De asemenea, este posibil sa va expuneti pe dvs. si pe cei dragi la substante chimice toxice din PAL, cum ar fi formaldehida in adezivul de rasina care le leaga impreuna. Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasificat formaldehida ca fiind cancerigena.

divisima.com

Asadar, acestea fiind spuse, atunci cand cautati obiecte de mobilier pentru propria sufragerie, ar fi indicat sa va indreptati atentia spre cele create din lemn masiv.

Share Button

Leave a Comment