Diferite tipuri de gazon

Tot ce trebuie sa stii despre o cabina de paza

Diferite tipuri de gazon

In momentul in care vine vorba despre amenajarea unei suprafete cu gazon, trebuiesc luate in calcul mai multe detalii importante, despre care vom discuta in continuare.

In primul rand conteaza destinatia gazonului, pentru ca se poate opta pentru rulouri de gazon atat pentru curtea casei, cat si pentru amenajarea unui parc, sau pentru terenurile de fotbal, tenis, rugby, golf, etc.

Referitor la rulourile de gazon trebuie amintit faptul ca acestea pot sa fie montate oricand atunci cand solul nu este inghetat, iar gazonul poate sa fie utilizat fara probleme imediat dupa ce este montat.

divisima.com

Atunci cand se alege gazonul trebuie tinut cont si de clima, iar cum in Romania clima este continentala cu veri foarte calduroase si ierni aspre, gazonul trebuie sa fie foarte bine ales pentru a se adapta la conditiile meteo.

Gazonul trebuie ales si in functie de tipul solului, iar in Romania exista diferite tipuri de soluri, de la nisipuri, la soluri nisipolutoase, soluri lutoase, soluri argiloase, soluri turboase sau cernozionuri. Aici este important de mentionat faptul ca toate tipurile de gazon au nevoie de un sol bine drenat.

Ei bine, in ceea ce priveste montajul gazonului trebuie mentionat faptul ca acest proces dureaza putin timp, astfel ca o curte de exemplu poate avea gazonul montat intr-o singura zi.

In ceea ce priveste tipurile de gazon, trebuie mentionat faptul ca exista mai multe tipuri de gazon, asa ca in continuare vom discuta despre acest aspect.

libris.ro

De exemplu se poate gasi gazon clasic care este acel gazon universal si robust intalnit in preajma caselor si a locurilor publice. Acesta este rezistent la uscaciune si este usor de ingrijit deoarece se dezvolta mai lent. Chiar si in jurul halelor industriale si in jurul taluzelor de sosele se gaseste acest tip de gazon.

Un al doilea top de gazon pe care il putem intalni este gazonul ornamental, care se utilizeaza in scop decorativ. Acest tip de gazon are o nuanta de verde inchis sau verde deschis, cu foliaj fin sau grosier, in functie de conditiile ecopedologice, si in functie de preferintele clientului.

Se poate gasi deasemenea gazon pentru sport, care se foloseste pentru amenajarea terenurilor de sport. Acest gazon este foarte rezistent, iar iarba sa are o mare capacitate de regenerare, dar si o toleranta la culcare si cosiri joase.

Exista deasemenea si gazon special, care este ideal pentru suprafetele expuse luminii solare. Un detaliu important referitor la acest tip de gazon este acela ca el este rezistent si la arsita dar si la seceta.

Ei bine, acestea fiind spuse, exista mai multe tipuri de gazon dupa cum se poate vedea in acest articol, asa ca acesta poate sa fie ales in functie de preferinte, de buget si de sol.

Este foarte important de mentionat aici faptul ca gazonul odata montat trebuie sa fie intretinut, iar pentru asta trebuie sa fie udat frecvent, si trebuie sa fie tuns saptamanal, iar pe timpul verii trebuie sa fie tuns de doua ori deoarece in aceasta perioada a anului iarba creste foarte rapid.

Share Button

Leave a Comment