Dezavantajele utilizarii Facebook-ului

Dezavantajele utilizarii Facebook-ului

Dezavantajele utilizarii Facebook-ului
Vrem sa ne protejam casa, masina sau telefonul mobil. Casa o protejezi cel mai bine cu sisteme de securitate, masina cu o alarma, iar iPhone-ul cu un geam de protectie iPhone de pe http://www.magazingsm.ro/piese-telefon/geam-de-protectie-iphone-5s-iphone-5-iphone-5c-14407 .

Cand ai un iPhone, asa cum am spus, protectia cu un geam de protectie iPhone este cea mai indicata. Nu-ti fa probleme in privinta faptului ca touchscreen-ul nu va functiona la cele mai inalte standarde, deoarece nu e asa. Totul va functiona la fel.

In ultima vreme, oamenii nu mai utilizeaza telefoanele in principal pentru a vorbi la ele, ci le folosesc si pe post de computer. Cel mai adesea, cei pe care-i vezi toata ziua cu telefonul in mana, nu fac altceva decat sa stea pe Facebook. Multi dintre noi stim dezavantajele utilizarii acestei retele de socializare, insa nu le luam in seama.

Cred ca ar fi bine sa ni le mai amintim din cand in cand. Cine stie, poate constientizam la ce pericole ne supunem de cele mai multe ori. Asadar, dezavantajele Facebook-ului sunt:

•    Dependenta

Aceasta este cea mai mare problema a celor care utilizeaza Facebook-ul. Parca nu se mai pot opri din a intra, din a posta, din a comenta. Sa fii dependent nu e un lucru deloc simplu. Sunt persoane care nu pot rezista nici macar o singura ora fara a fi prezente. Este de-a dreptul trist. Chiar zilele astea urmaream raspunsurile la o intrebare care suna cam asa: „Ce ai lua cu tine pe o insula pustie?”. Care credeti ca erau cele mai intalnite raspunsuri? Telefonul. Oare de ce?

•    Pierderea de timp

Pe Facebook pierzi foarte mult timp. Nici nu-ti dai seama cand zboara orele, deoarece mereu gasesti ceva nou. In loc sa mergi la alergat, sau pur si simplu sa te plimbi, te trezesti cu neplacuta surpriza de a pierde ore in sir in fata calculatorului.

•    Probleme de sanatate

Statul la calculator ore in sir iti va afecta sanatatea spatelui. Statul cu ochii in calculator sau in telefon pentru un timp indelungat, iti poate afecta vederea. Gandeste-te bine.

•    Prieteni virtuali

Chiar daca unii nu sunt de acord cu faptul ca acestia sunt un dezavantaj, sa demonstreze ca nu e asa. Demonstreaza ca prietenii virtuali nu te retin atunci cand stai pe Facebook la un suc impreuna cu prietenii reali. Demonstreaza ca prietenii virtuali nu sunt o piedica in calea celor reali atunci cand le impatasesti secrete.

Demonstreaza ca prietenii virtuali nu sunt o piedica in calea prieteniilor reale atunci cand nu ai internet si esti pur si simplu singur. Incearca sa nu ignori oamenii care iti sunt zilnic alaturi. Incearca sa le arati sprijinul si aprecierea ta. Incearca sa-i pretuiesi mai mult decat pe cei din spatele unui ecran.

•    Accesul copiilor

Tot mai multi copii au cont de Facebook. Ce e mai trist decat atat este faptul ca au cont de la o varsta foarte frageda, varsta pe care stiu sa o ascunda bine in informatiile de pe profil. Aici, vina cea mai mare este a parintilor, care permit accesul micutilor la internet de la 6-7 ani, poate si mai devreme. Copiii nu stiu sa-si selecteze informatiile astfel incat sa le vizualizeze doar pe cele care le fac bine. Nu. Dimpotriva, ei sunt atrasi chiar de cele care nu sunt potrivite pentru varsta lor, iar postarile cu caracter violent sau sexual sunt foarte multe. Dragi parinti, supravegheati-va copiii cu mare grija.

•    Informatii publice

O moda nou intalnita este aceea de a-ti da „check in” la orice pas, in orice loc, astfel incat oricine poate sti unde esti, cu cine si ce faci. Incearca sa pastrezi asta pentru tine. Una e cand oferi informatia faptului ca te afli intr-o anumita tara, si alta e sa dai locatia exacta. Gandeste-te bine, deoarece nu toti prietenii pe care-i ai pe Facebook iti sunt rude sau prieteni in viata reala. Chiar daca ai tai sunt, cei pe care-i etichetezi in statusul tau, cu siguranta au prieteni pe care tu nu-i cunosti sau nici macar ei.

Acestea sunt doar cateva din dezavantajele utilizarii Facebook-ului, insa ele sunt multe, mult mai multe. Gandeste-te de doua ori inainte sa adaugi pe cineva in lista de prieteni, inainte de a posta locatia in care te afli sau inainte de a incarca o fotografie.

 

libris.ro

Share Button

Leave a Comment