Despre telefoanele rezistente la apa

Despre telefoanele rezistente la apa

Despre telefoanele rezistente la apa
Stropirea din greseala a telefoanelor a devenit tot mai frecventa in ultimul timp, motiv pentru care firmele producatoare de telefoane au inceput sa produca tot mai multe telefoane de top care au o rezistenta sporita la lichide.

In general atunci cand va cade telefonul in apa sau stropiti dispozitivul mobil cel mai bine este sa va prezentati intr-un service chiar si atunci cand telefonul functioneaza pentru a evita ca anumite picaturi  de apa sa patrunda in circuite si in timp sa cauzeze diverse defectiuni aparatului.

In ceea ce priveste telefoanele rezistente la apa primim cateva sugestii si recomandari din partea unui magazin de reparatii telefoane din Bucuresti.

In segmentul telefoanelor smart cele mai des intalnite sunt IP67 si IP57. IP este o codificare ce vine de la International Protection Marking, prima cifra face referire la protectia contra prafului si a doua cifra se refera la protectia contra apei.

Numarul 7 se gaseste pe toate telefoanele care au certificare si reprezinta faptul ca telefonul poate rezista la apa pana la o adancime de maxim 1 metru masurata de la baza telefonullui si de minim 15 centimetri masurata din partea superioara a aparatului. Telefonul poate rezista la apa in aceste conditii doar daca este expus pentru maxim 30 de minute.

Pentru a putea obtine astfel de certiifcari, producatorii au lucrat cel mai mult la porturi, pe care le-au facut cat mai bine integrate in dispozitiv sau pe care le-au protejat cu ajutorul capacelor din plastic, un exemplu bun in acest sens fiind Sony.

In prezent sunt foarte multe telefoane smart care rezista la apa si respecta certificarea IP57 sau IP67, si printre acestea vom mentiona Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5 Mini, Samsung Galaxy S4 Active, etc.

libris.ro

Accidentele in urma carora telefonul cade in apa pot sa apara oricand, dar exista si cateva solutii care va ajuta sa evitati deteriorarea grava a aparatului. Un prim sfat ar fi sa manevrati cu atentie telefonul cand sunteti la mare de exemplu, la piscina sau in alte locuri ce pot prezenta pericol din acest punct de vedere.

Ulterior puteti utiliza o husa, care se poate dovedi foarte utila pentru reducerea cantitatii de apa ce poate patrunde in telefon. Chiar si atunci cand o parte din apa va intra in telefon, husa va protejaza semnificativ mai bine fata de situatia in care telefonul ar fi complet neprotejat.

Daca sunteti o persoana care se confrunta des cu asemenea probleme va recomandam sa cumparati un telefon cu certificare de rezistenta la umiditate, pentru a minimiza problemele cauzate de caderea telefonului in medii umede.

Daca nu intra foarte multa apa in telefon este foarte posibil ca acesta sa functioneze inca in mod normal. Daca nu porneste cel mai probabil ca veti fi nevoiti sa duceti telefonul intr-un service pentru uscare si stergere profesionala. In majoritatea cazurilor garantia nu acopera si astfel de probleme dar puteti citi conditiile pentru a putea sti exact daca este mentionat acest aspect pe contract.

Intotdeauna atunci cand telefonul se afla in apa este indicat si recomandat de toti specialistii sa il scoateti cat mai repede de acolo si sa ii scoateti daca se poate bateria pentru a evita scurt-circuitul.

divisima.com

Share Button

Leave a Comment