Despre sucurile de legume si fructe

Despre sucurile de legume si fructe

divisima.com

Despre sucurile de legume si fructe
De foarte multe ori  uitam ca sanatatea noastra ne sta in propriile maini. Natura, prin tot ce ne ofera, aproape ca ne pune pe tava  solutiile de care are nevoie organismul nostru pentru a functiona corect.

Desigur, un rol important il joaca si efortul pe care noi il depunem – acest lucru se aplica si in bucatarie; noi putem sa preparam o gama variata de sucuri de legume si fructe, a caror beneficii sa ne influenteze considerabil. Vom privi in continuarea articolului inspre cateva greseli frecvente si modalitati prin care le putem contracara. Cumpara legume si fructe din Brasov, la Selgros.

A nu bea sucul imediat dupa stoarcere

Fie ca obtii respectivul suc de legume si fructe prin presare la rece, fie prin centrifugare, este foarte important sa le bei imediat dupa obtinere. Chiar daca pare mai convenabil sa obtii un vas mai mare de suc si sa il pastrezi o zi-doua , ti-ai face tie un dezavantaj.

Asa ca incearca sa bei sucul chiar dupa stoarcere. Altfel, dupa 15 minute, lumina si aerul vor distruge o mare parte din nutrienti; mai mult numerosi antioxidanti vor incepe sa isi piarda din putere.  Daca totusi nu poti sa bei intreg continutul de suc, pune-l intr-un recipient inchis la culoare si pastreaza-l la frigider pentru maxim 24 de ore.

Sucul tau nu este curat

Este adevarat ca  procesul de obtinere a sucului  indeparteaza fibra din fructe si legume (lucru ce te ajuta sa absorbi nutrientii mai repede), insa exista si un dezavantaj – apare riscul de a absorbi mai usor si pesticidele sau chimicalele folosite. De aceea, alege sa folosesti  filtre sau sa cumperi fructe (si legume) de calitate superioara, comercializate in locuri de incredere.

A bea sucul in 3 secunde

Sucul de fructe si legume nu este conceput pentru a fi dat pe gat ca un shot de tequila. Alege sa stai jos si sa nu te grabesti. Bucura-te de aromele alese.  Vei permite astfel enzimelor digestive sa incepe sa lucreze si lucrul acesta iti va ajuta corpul sa digere mancarea mai repede.

Asadar, sucurile naturale sunt un mod excelent a introduce cat mai multe legume si fructe in dieta proprie. Alege produse proaspete si revitalizeaza-ti viata; pe rafturile Selgros vei gasi toate alimentele de care ai nevoie!

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

Share Button

Leave a Comment