Defectiuni ale telefoanelor produse in urma socurilor mecanice

Defectiuni ale telefoanelor produse in urma socurilor mecanice

Defectiuni ale telefoanelor produse in urma socurilor mecanice

In trecut, telefoanele mobile erau atat de simple si puteau sa fie folosite in atat de putine scopuri, incat oamenii nu isi doreau neaparat sa detina un asemenea dispozitiv, si cu siguranta nu toata lumea avea un telefon mobil.

Odata cu aparitia smartphone-urilor pe piata insa, lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar datorita performantelor acestor dispozitive, si datorita specificatiilor tehnice remarcabile pe care acestea le au, oamenii au inceput sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia spre ele.

Trebuie mentionat insa faptul ca telefoanele mobile vechi erau mult mai rezistente decat smartphone-urilor, mai ales in cazul in care erau scapate pe jos, sau atunci cand sufereau un impact puternic.

Nu putine au fost cazurile in care oamenii isi scapau telefonul pe jos din buzunar, sau cand oamenii isi scapau telefoanele de la o inaltime destul de mare, iar acestea functionau in continuare fara nici o problema.

In cazul smartphone-urilor insa, cu siguranta ar fi o adevarata problema aceea in care telefoanele ar fi scapate pe jos, datorita faptului ca aceste dispozitive au display-ul urias in comparatie cu telefoanele mobile vechi.

Tocmai acesta este si motivul principal datorita caruia un smartphone ar trebui sa fie echipat cu un geam de protectie din sticla inca din prima zi in care a fost cumparat, pentru ca in caz contrar, in urma primei cazaturi, telefonul s-ar alege cu display-ul spart.

Tot in urma unei cazaturi, telefonul ar putea sa isi juleasca foarte tare carcasa, iar aspectul acestuia sa fie unul cat se poate de deteriorat, iar in aceasta situatie cu siguranta se impune o reparatie de inlocuire carcasa telefon.

Sunt situatii in care telefoanele mobile fiind scapate pe jos, pot sa intampine si alte probleme, cum ar fi nefunctionarea difuzorului, iar singura solutie ramasa in aceasta situatie, ar fi aceea de a suferi o reparatie de inlocuire difuzor.

Chiar si butoanele de reglare a volumului, butonul Home sau butonul de pornire – oprire a telefonului pot sa sufere anumite defectiuni in cazul unor cazaturi sau in cazul unor impacturi nedorite, asa ca si in aceasta situatie ar trebui inlocuite piesele respective.

Ei bine, dupa cum se poate observa, aceastea ar fi cele mai simple si usor de rezolvat probleme ale telefoanelor mobile inteligente, cauzate de socurile mecanice, insa cu siguranta pot aparea si alte probleme dificile.

Tot in urma unui soc mecanic puternic, ar putea sa fie afectata placa de baza a telefonului, sau ar putea sa fie chiar afectat si procesorul acestuia, iar o asemenea problema cu siguranta ar fi una destul de neplacuta, pentru ca atat o inlocuire procesor cat si o inlocuire a placii de baza sau o reparatie a acesteia, pot sa coste foarte multi bani.

In conditiile in care telefonul sufera o astfel de defectiune, mai mult ca sigur reprezentantii de la service ii vor recomanda utilizatorului sa isi schimbe telefonul.

divisima.com

Asadar, dupa cum se poate observa, datorita socurilor mecanice, telefoanele mobile inteligente pot sa sufere tot felul de defectiuni, iar reparatiile pot fi destul de scumpe.

 

 

Share Button

Leave a Comment