De ce sa vizitezi Camino del Rey

De ce sa vizitezi Camino del Rey

De ce sa vizitezi Camino del Rey

divisima.com

Daca esti interesat de excursii Spania Camino Del Rey iti recomandam sa citesti mai jos ce ai putea vizita aici.

Deschiderea noului drum Caminito del Rey, cunoscut si ca El Camino del Rey, a fost unul dintre cele mai anticipate evenimente din ultimii ani. Noul traseu a facut titluri in intreaga lume, iar Lonely Planet a nominalizat recent o plimbare de-a lungul Caminito ca unul dintre cele mai fierbinti lucruri de facut in 2018.

Despre El Caminito Del Rey

Caminito a fost construit initial intre 1901 si 1905 si a fost folosit pentru a transporta materiale si persoane intre doua statii electrice care au fost construite de o parte si de alta a defileului El Chorro. Numai pana la inceputul anilor 1920 a fost deschis oficial de regele Alfonso al XIII-lea care a mers pe toata lungimea sa si i-a dat numele. De atunci, Camino a devenit una dintre minunile Spaniei.

Cheile El Chorro (La Garganta del Chorro) este un loc minunat, cu ziduri uriase de piatra de pana la 400 de metri de-a lungul lungimii sale de trei kilometri. “El Chorro” poate fi tradus in voce ca “spurt”, exact ceea ce facea apa cand trece prin raul ingust al cheilor. Diferenta de inaltime dintre cele doua rezervoare provocate de om la fiecare capat al cheilor a oferit o oportunitate unica de a dezvolta energie hidroelectrica. Un concept aproape revolutionar la vremea respectiva.

Cu toate acestea, geniul electric, adevarata atractie a fost intotdeauna podiumul de beton, El Caminito del Rey, care contureaza lungimea defileului agatandu-se de stanci la jumatatea drumului. Structura initiala a fost declarata a fi construita de marinari care erau obisnuiti sa urce pe corzi si sa lucreze in timp ce erau suspendati deasupra unui gol. Rapoartele neconfirmate au aratat, de asemenea, ca detinutii, condamnati la moarte, au indeplinit unele dintre sarcinile mai periculoase.

Calea a fost construita cu nisip si ciment si a fost tinuta in loc de suporturile din metal. O simpla balustrada de fier a fost pusa in practica de-a lungul acestei cai neclintite. Caminito a cazut usor in dezavantaj de-a lungul anilor si a fost inchis oficial in 2000, dupa ce mai multi oameni au cazut.

Acest pericol a devenit subiectul legendelor si a atras alpinistii si adrenalina din toata lumea, multi dintre ei facand referire la Caminito ca fiind “calea cea mai periculoasa din lume”.

Guvernul a vorbit despre reformarea Camino de ani de zile. La sfarsitul anului 2013, aceste planuri au ajuns in cele din urma la indeplinire. Autoritatile locale si orasul Malaga impartasesc costul total de renovare de 5,5 milioane de euro. Pentru noua constructie a noului Caminito au fost utilizate 2,2 milioane de euro, restul fiind destinat serviciilor suplimentare in zona, drumuri, parcari si facilitati de autobuz. Acesta promite sa fie una dintre cele mai mari atractii din Andaluzia, daca nu intreaga Spanie.

libris.ro

Biletele trebuie rezervate online  pe site-ul oficial Caminito del Rey. In primele sase luni, intrarea a fost gratuita. Dupa aceasta perioada de sase luni, taxa de intrare este de 10 EUR pe persoana. Excursii cu ghid sunt, de asemenea, disponibile.

Share Button

Leave a Comment