De ce sa alegem tapet?

De ce sa alegem tapet?

De ce sa alegem tapet?

Sunt multe persoane care aleg ca in loc de clasica zugraveala sa isi puna pe pereti tapet. In sensul acesta parerile sunt in mod sigur impartite, unele persoane avand o atitudine dezaprobatoare la adresa tapetului. Cei care nu sunt de acord cu ideea de a isi pune tapet pe pereti de obicei aduc ca si argumente o serie de mituri despre tapet, despre care vom vorbi in mod sigur intr-un alt articol.

Trebuie sa mentionam ca toate aceste mituri au si un sambure de adevar insa au fost valabile pentru tapetul acela din trecut, gros si care nu adera bine la pereti.

Sub respectivul tapet este adevarat ca se dezvolta ceva fauna dar asta se intampla din cauza tehnicilor rudimentare de aplicare a tapetului si din cauza materialelor care nu erau la fel de bune ca cele din prezent. Intre timp tehnologia a evoluat si in acest domeniu si acum nu mai exista riscuri pe care sa le aduca tapetul cu sine odata ce este pus pe pereti.

libris.ro

Tapetul reprezinta o alegere foarte inspirata pentru a putea decora sau pentru a redecora peretii din casa. Comparand cu vopsirea peretilor folosind vopsea lavabila sau var tapetul are mai multe avantaje. In primul rand in momentul in care va acoperiti peretii din camera cu tapet veti evita tot praful care se aduna, toata mizeria si toata vopseaua ce stropeste podelele si ferestrele.

Nu trebuie sa mai protejati si sa infoliati toate suprafetele care exista in casa pentru a evita astfel distrugerea si patarea lor. Instalarea de tapet este o operatiune foarte simpla si rapida si dupa ce ati lipit ultimele fasii de tapet de pereti puteti sa folositi camera imediat.

Nu este nevoie sa mai stati sa asteptati ca incaperea sa se usuce  si nici sa stati ore in sir curatand geamuri si podele. Tot ceea ce va trebui sa faceti este sa va relaxati si sa va bucurati de noul decor din casa.

Tapetul este singurul care poate asigura un finisaj perfect pe peretii din casa si in cele mai multe case peretii sunt destul de departe de perfectiune in ceea ce priveste textura si culoarea.

divisima.com

Unele pete pot sa apara pe pereti si din cauza conditiilor de mediu sau poate sa existe mai multa ori mai putina umiditate in apropiere de perete sau o sursa de caldura care sa genereze aparitia petelor. Prin urmare peretii vor ajunge sa aiba un aspect neplacut.

Textura pe care o au peretii este si ea foarte importanta. Este destul de greu sa obtinem pereti cu o textura unitara si perfect fini si veti observa ca uneori peretii sunt mult mai porosi in unele zone si mai luciosi in alte zone. Toate aceste diferente de textura se vor transforma dupa ce vopsiti peretii si veti vedea zone de intensitati diferite ale culorii sau pete inestetice.

Toate neajunsurile acestea sunt eliminate de tapet. Dupa ce il puneti pe pereti tapetul va acoperi perfect toate aceste imperfectiuni si va avea aspectul desavarsit si unitar. Tapetul va permite realizarea de decoruri spectaculoase ceea ce este imposibil de realizat cu vopsea de pereti.

Share Button

Leave a Comment