De ce nu se incarca Samsung Galaxy A7 si afiseaza eroarea “umiditatea a fost detectata”?

De ce nu se incarca Samsung Galaxy A7 si afiseaza eroarea "umiditatea a fost detectata"?

De ce nu se incarca Samsung Galaxy A7 si afiseaza eroarea “umiditatea a fost detectata”?

libris.ro

Imediat de la lansarea dispozitivului Samsung Galaxy A7, multe persoane si-au indreptat atentia spre acesta si l-au achizitionat, sperand ca dispozitivul se va comporta perfect.

Unii utilizatori au avut noroc si sunt multumiti si in prezent de dispozitivele lor, pe cand alti utilizatori deja si-au trimis telefoanele in service pentru o inlocuire Acumulator Samsung Galaxy A7, sau pentru diferite alte probleme.

Alte telefoane afiseaza eroarea “Umiditatea a fost detectata”, iar aceasta situatie este neplacuta pentru utilizatori. Daca detineti un asemenea smartphone si va confruntati cu o aceasta problema, iata ce puteti face pentru remedierea problemei.

Reporniti fortat telefonul

Este intotdeauna mai bine sa incepeti cu o procedura foarte simpla si sigura pentru a rezolva posibilele accidente sau defectiuni ale sistemului. Pentru a face acest lucru, apasati si tineti apasate tastele de reducere a volumului si tastele de alimentare impreuna timp de 10 secunde pentru a reporni telefonul.

Dar spre deosebire de rebootul obisnuit, acesta simuleaza de fapt deconectarea acumulatorului care reimprospateaza memoria telefonului.

Odata ce telefonul a fost reincarcat cu succes, incercati sa il incarcati pentru a vedea daca apare inca eroarea si, daca da, treceti la pasul urmator.

divisima.com

Verificati posibilele deteriorari ale lichidului

Exista un motiv valid pentru care trebuie sa faceti acest lucru si este pentru ca cea mai frecventa cauza a unei astfel de erori sau avertizari este apa in portul USB.

Daca telefonul dvs. a fost stropit cu apa, atunci problema ar putea fi la fel de superficiala ca si portul incarcatorului. Cu toate acestea, daca dispozitivul dvs. s-a scufundat in apa timp de un minut sau doua, atunci ar putea fi cauzat de o deteriorare a lichidului.

Acum, obtineti un tampon de bumbac si curatati portul incarcatorului sau introduceti o mica bucata de tesut in el pentru a absorbi picaturile sau umiditatea. Dupa ce faceti acest lucru, incercati sa incarcati din nou telefonul pentru a vedea daca eroarea apare si daca aceasta se intampla chiar daca portul este deja uscat, atunci ar putea fi o deteriorare lichida.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa verificati Indicatorul de deteriorare a lichidului (LDI), deoarece daca este declansat, atunci este clar care este cauza problemei.

Pentru a verifica LDI, scoateti tava cartelei SIM si cautati in port. Daca LDI s-a transformat in rosu, roz sau violet, atunci telefonul sufera pagube lichide, totusi, daca ramane alb, treceti la pasul urmator si asigurati-va ca hardware-ul este bine.

Opriti telefonul si incarcati-l

Dupa ce va asigurati ca telefonul nu sufera de daune lichide, urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faceti este de a-l opri si de a-l incarca. Acum putem face acest lucru fara teama de a va deteriora telefonul, deoarece se pare ca nu se datoreaza deteriorarii lichidului.

Ceea ce incercam sa realizam in acest pas este sa stim daca dispozitivul poate incarca cu succes bateria. Retineti ca eroarea ar aparea numai daca telefonul este alimentat astfel incat sa nu se afle eroare, dispozitivul se poate incarca corect. Daca totusi nu este cazul, incercati urmatorul pas.

Incercati sa incarcati telefonul in modul de siguranta

Aceasta procedura a fost sugerata de unii dintre specialistii care lucreaza in cadrul celor mai renumite service-uri gsm, sustinand ca telefonul este incarcat cu succes in acest mod, chiar daca exista un mesaj de eroare care continua sa apara in timp ce telefonul este in modul normal. Urmati acesti pasi pentru a rula dispozitivul in modul sigur:

 1. Opriti aparatul.
 2. Tineti apasata tasta de pornire dincolo de ecran cu numele dispozitivului.
 3. Cand pe ecran apare “SAMSUNG”, eliberati tasta de pornire.
 4. Imediat dupa eliberarea butonului de pornire, apasati si tineti apasata tasta de reducere a volumului.
 5. Continuati sa tineti apasata tasta de reducere a volumului pana cand dispozitivul termina repornirea.
 6. Modul sigur va fi afisat in coltul din stanga jos al ecranului.
 7. Eliberati tasta de reducere a volumului atunci cand vedeti “Modul de siguranta”.

Incercati acum sa incarcati telefonul si, daca se incarca, sa-l permiti sa-l incarce complet bateria. In acest moment, putem spune acum ca problema este doar cu firmware-ul. Urmatorul pas va poate ajuta sa remediati aceasta problema.

Stergeti memoria cache a serviciului Setari USB

Eroarea “detectata de umiditate” este gestionata de serviciul numit Setari USB. Este posibil ca memoria sa sa fie corupta, de aceea nu functioneaza bine si continua sa apara eroarea chiar daca nu exista umiditate in portul incarcatorului. Resetati-l pentru a vedea daca face diferenta:

 1. Din ecranul de pornire, atingeti pictograma Aplicatii.
 2. Atingeti Setari.
 3. Atingeti Aplicatii.
 4. Glisati stanga de cateva ori pentru a afisa aplicatii in fila ALL.
 5. Defilati la si atingeti Setari USB.
 6. Atingeti Golire cache.

Acum reporniti telefonul si incercati sa il incarcati. Acesta ar putea fi sfarsitul problemei, dar daca in continuare apare eroarea, nu aveti alta posibilitate decat sa resetati telefonul.

Faceti copii de siguranta ale fisierelor si resetati telefonul

In cazul in care telefonul se incarca in modul sigur sau cand este oprit, este mai probabil ca o problema de firmware si resetarea sa o remedieze. Dar, inainte de orice altceva, asigurati-va ca faceti o copie de rezerva a fisierelor si datelor importante si apoi eliminati contul dvs. Google de pe telefonul dvs. si urmati acesti pasi pentru a efectua resetarea principala:

 1. Faceti copii de rezerva pentru datele din memoria interna. Daca v-ati conectat la un cont Google pe dispozitiv, ati activat functia Anti-furt si veti avea nevoie de acreditarile dvs. Google pentru a termina resetarea Master.
 2. Opriti dispozitivul.
 3. Tineti apasata tasta de marire a volumului si tasta Acasa, apoi tineti apasata tasta de pornire.
 4. Cand se afiseaza ecranul cu sigla dispozitivului, eliberati numai tasta de pornire
 5. Cand se afiseaza sigla Android, eliberati toate tastele (“Instalarea actualizarii sistemului” va aparea timp de aproximativ 30 – 60 de secunde inainte de a afisa optiunile din meniul de recuperare a sistemului Android).
 6. Apasati tasta de reducere a volumului de mai multe ori pentru a evidentia “stergerea datelor / resetarea din fabrica”.
 7. Apasati butonul de alimentare pentru a selecta.
 8. Apasati tasta de reducere a volumului pana cand se evidentiaza “Da – stergeti toate datele utilizatorilor”.
 9. Apasati butonul de alimentare pentru a selecta si a porni resetarea master.
 10. Cand resetarea master este finalizata, se va evidentia “Reporniti acum sistemul”.
 11. Apasati tasta de pornire pentru a reporni dispozitivul.
Share Button

Leave a Comment