De ce ne imbolnavim , cu toate ca nu bem alcool , nu fumam si suntem vegetarieni

De ce ne imbolnavim , cu toate ca nu bem alcool , nu fumam si suntem vegetarieni

De ce ne imbolnavim , cu toate ca nu bem alcool , nu fumam si suntem vegetarieniDe mic copil mi-a placut gradinaritul.  Nu mergeam inca la scoala  ,cand maica-mea , Dumnezeu s-o ierte , ma invata cum sa  sadesc arpagicul  in brazda sau cum sa copilesc rosiile ,  ce aer curat si ce liniste era pe vremea aceea in orasul care locuiam.

Aflat in mijlocul unui noian de intrebari si raspunsuri , ca orice copil , toate lucrurile mi se pareau interesante inclusiv gradinaritul , mai ales ca salata mea preferata era cea de rosii cu ceapa.

Au trecut mai bine de patru decenii de atunci ,  acum chiar culeg ultimile gogonele de pe cei cativa vreji de tomate ce le-am plantat asta vara intr-un micut solarel. Mereu am avut ambitia sa  mananc impreuna cu familia mea numai legume semanate de mine.

Acesta poate fi si motivul pentru care m-a ferit Dumnezeu de boli pana  acum (si  doar fac si eu la anul juma de secol) in timp ce toti prietenii si rudele care locuiesc la bloc se vaita de  diverse afectiuni.

Exact ca la un concurs de intrebari si raspunsuri  sau ca la o accesare a site-ului Edeir.ro , toti cei care au gustat din rosiile mele au fost incantati  si nedumeriti in acelasi timp , datorita diferentei enorme dintre gustul rosiilor mele si cele cumparate din supermarket.

Explicatia este  foarte  simpla , rosiile mele sunt din seminte de tomate organice (adica poti pastra samanta de la un an la altul , prin simpla extractie a semintelor din cateva rosii recoltate la maximul maturitatii). Eu nu cultiv seminte din tomate hibrid F1.

Chiar daca tomatele hibrid au  o productie mai mare si o rezistenta la transport deosebita , acestea au un gust vag de  rosie asa cum  ne delectam  papilele gustative acum patru decenii. Lumea a renuntat sa mai cultive legume , prefera sa le cumpere din piete sau supermarketuri.

Acestea provin in majoritatea cazurilor din diverse alte tari care le forteaza cresterea si productia cu diverse substante chimice stimulatoare sau mai rau , le stimuleaza genetic pentru a avea acel aspect perfect dar  , din pacate fara gust.

Asa ca nu poti compara rosia mea care a fost crescuta cu dragoste , ingrasata numai cu gunoi natural si stropita numai cu  var si piatra vanata fata de  ~clonele~perfecte din laditele etichetate fermecator de  catre producatorii straini.

Ca fapt divers am facut un experiment cu  o rosie cumparata si  una de-a mea. Le-am taiat pe amandoua in doua si le-am lasat in aceleasi conditii de temperatura si umiditate intr-un loc ferit.

Ca la un concurs de intrebari si raspunsuri va  provoc sa-mi spuneti ce credeti ca s-a intamplat dupa  trei zile cu cele doua rosii ?

Rosioara din recolta mea se degradase , facand putin mucegai , lucru absolut normal avand in vedere temperatura de vara de atunci , in timp ce rosia cumparata era intacta , de jurai ca abia o taiasei .Ce concluzii  putem trage ?

Numai o rosie stimulata genetic sau chimic poate fi conservata astfel incat sa nu-si schimbe culoarea sau forma , vreme de trei zile la o temperatura medie de peste 20 de grade.

Unii care au o alimentatie preponderent vegetariana , care nu fumeaza si nu beau alcool ,  deseori se intreaba de ce se imbolnavesc.  Explicatia e in rosia cumparata , sus mentionata.

Alte stiri actuale :

divisima.com

1. Alimente ambalate care iti pot imbolnavi familia
2. 5 alimente ambalate care îţi pot îmbolnăvi familia
3. Cum să ne îmbunătăţim stilul de viaţă prin alimentaţie
4. Trucuri pentru un stil de viata sanatos adunate din lumea larga. Adopta-le si tu!
5. Ce trebuie să pui în farfurie ca să ai o alimentaţie sănătoasă
6. Cele mai bune alimente care nu trebuie să lipsească din dieta bolnavilor de cancer

Share Button

Leave a Comment