De ce este indicat sa alegi geamuri si usi termopane?

De ce este indicat sa alegi geamuri si usi termopane?

Indiferent de faptul ca tocmai ce ti-ai terminat de construit casa si trebuie sa alegi usi sau ferestre pentru aceasta, sau ca vrei sa inlocuiesti usile si ferestrele de la casa pe care o detii, ori ca locuiesti la bloc si vrei sa schimbi usile si ferestrele, poti oricand opta pentru usi si ferestre termopane.

Mai mult decat atat, daca locuiesti la bloc, poti opta chiar si pentru inchidere balcon cu termopan, in cazul in care iti doresti sa inchizi balconul pentru a-ti mari putin locuinta. Chiar si o suprafata atat de mica precum cea a balconului, daca este inchisa poate fi de mare folos pentru a depozita anumite obiecte, asa ca inchiderea balconului cu termopan poate fi o idee buna.

Revenind la termopane, atat usile cat si ferestrele care fac parte din aceasta categorie, au o multime de avantaje in fata usilor si a ferestrelor care au tamplaria din lemn.

In primul rand, din punct de vedere estetic nici nu exista grad de comparatie, pentru ca usile si ferestrele termopane sunt mult mai aspectuoase. Chiar si un balcon inchis cu termopan arata mai elegant decat unul inchis cu lemn sau chiar si cu caramida.

Apoi, durata de viata a usilor si a ferestrelor termopane este una foarte indelungata, astfel ca usile si ferestrele termopane pot fi folosite lejer 25 de ani, iar cu putina intretinere acestea pot fi folosite chiar si 30 de ani.

Usile si ferestrele termopane sunt indicate si pentru toti cei care au o problema cu zgomotul de afara. Aceste usi si ferestre izoleaza foarte bine fonic, asa ca pentru aceste persoane reprezinta o solutie mai mult decat ideala.

Apoi, usile si ferestrele termopane izoleaza foarte bine si termic. Daca in ceea ce priveste usile si ferestrele cu tamplaria din lemn putem sa discutam despre pierderi semnificative pe timp de iarna, in ceea ce priveste usile si ferestrele termopane nu este cazul.

libris.ro

Acest lucru nu poate sa fie decat unul imbucurator, pentru ca toti cei care au optat deja pentru usi si ferestre termopane, vor avea de platit mai putini bani pentru energia termica pe care au consumat-o.

Chiar si din punct de vedere al sigurantei, sunt mult mai rentabile usile si ferestrele termopane, pentru ca acestea se deschid mult mai greu, iar accesul prin efractie este mai mult decat imposibil.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le au usile si ferestrele termopane, si care trebuiesc amintite in acest articol.

Partea mai putin placuta insa, este aceea ca usile si ferestrele termopane sunt mai costisitoare decat usile si ferestrele care au tamplaria din lemn, insa daca stam sa punem intr-o balanta avantajele si dezavantajele usilor si a geamurilor termopane, cu siguranta putem ajunge rapid la concluzia ca acestea isi merita banii.

Deci, daca vrei usi si ferestre pentru locuinta ta, fie ca ai o casa abia construita, fie ca vrei asa le inlocuiesti pe cele existente, poti opta cu incredere pentru usi si ferestre termopane.

Share Button

Leave a Comment