De ce e util un website pentru business-ul tau?

De ce e util un website pentru business-ul tau?

De ce e util un website pentru business-ul tau?
Un website este o necesitate pentru orice antreprenor, liber-profesionist, patron sau oricine vinde produse si servicii. Indiferent de instrumentele traditionale de marketing pe care le folosesti, oferind posibilitatea clientilor de a te gasi pe Google este cheia pentru fidelizarea clientilor actuali si atragerea celor noi.

Daca vinzi servicii sau produse online, un website este principalul tau instrument in relatia cu clientii, fiind simultan sediul firmei tale si platforma de vanzare. Dar chiar daca nu vinzi produse sau servicii in mod direct pe internet, un website de prezentare functioneaza ca o adevarata carte de vizita in mediul virtual, acesta continand informatii despre business-ul tau si serviciile oferite.

Dar cel mai important, un website ofera informatii detaliate despre competentele tale, despre experienta si rezultatele obtinute de-a lungul anilor, lucru care va intari credibilitatea in fata potentialilor clienti si le va influenta in mod pozitiv decizia de a apela la serviciile tale.

divisima.com

Ai mai multe posibilitati de creare site prezentare. Daca nu iti permiti sa apelezi la o firma specializata, poti incerca sa il realizezi pe cont propriu, lucru care nu e atat de dificil, tinand cont de resursele pe care le ofera deja internetul.

Indiferent ca apelezi la un web designer sau te ocupi singur de realizarea lui, primul pas este sa stabilesti scopul website-ului tau.

In functie de preferintele tale, site-ul poate fi static, fara a fi nevoie sa adaugi continut nou de-a lungul timpului. Acesta are scopul de a oferi informatii generale despre serviciile pe care le oferi, despre compania ta si datele de contact.

Pe scurt, o carte de vizita online putin mai detaliata. Sau poate doresti ceva mai complex, in care sa postezi articole informative pentru clienti si potentiali clienti. Ai posibilitatea de a crea un blog, un instrument foarte util in atragerea clientilor care iti permite interactiunea cu acestia si construirea unei strategii de social media pentru business-ul tau.

Bineinteles, un alt motiv pentru care ai avea nevoie de un website este pentru a vinde produse si servicii pe internet, in acest caz fiind necesar un magazin online.

A cunoaste foarte bine scopul website-ului tau este cel mai important pas deoarece te va ghida pe parcursul dezvoltarii lui. Un mare avantaj este ca poate fi modificat si imbunatatit oricand. Spre exemplu, daca la inceput ai nevoie de un site static, fara vanzari online, dar de-a lungul timpului te dezvolti, poti adauga aceste functii pe parcurs.

Totul se intampla in spatele codului de programare, asadar un website este o investitie minima care poate genera un potential urias de venit. De aceea este foarte important sa stabilesti scopul sau general, pentru a putea crea o structura mai usor de updatat pe viitor.

Poate la inceput vei decide ca un blog nu este necesar, dar este recomandat sa gandesti pe termen lung. La un moment dat vei constata ca un blog este o modalitate buna de a atrage vizitatori pe website. Asadar, blogul este un instrument important, complementar cu celelalte tehnici de social media pe care le folosesti.

libris.ro

Share Button

Leave a Comment