Dacia Duster – probleme comune si istoric

Dacia Duster – probleme comune si istoric

Dacia Duster – probleme comune si istoric

libris.ro

Daca esti nerabdator sa treci de pe o banda pe alta intr-un SUV in care sa te simti confortabil si in siguranta in acelasi timp, insa nu ai buzunarele suficient de mari pentru a face o astfel de achizitie, gandeste-te ca exista o combinatie de calitati ale acestui model de masina intr-o Dacia Duster. Avand dimensiunile unui Nissan Qashqai, Dacia Duster ofera utilizatorilor mai mult decat un simplu Fiat Panda.

Masinile Dacia Duster sunt fabricate in India din componente ale vechilor Nissan si Renault. Este o masina cu cinci usi, cinci locuri, caroserie robusta si motoare in varianta diesel sau benzina, avand si optiunea de tractiune integrala. Optiunile motorului nu sunt deosebit de rapide si rafinate, iar manevrabilitatea este la limita, insa per total experienta este una placuta.

La modelele cu motoare diesel cea mai des intalnita problema o reprezinta filtrul de particule diesel care se poate bloca, iar la viteza mare se poate regenera. O alte posibila problema a masinilor Dacia Duster cu motorizare diesel o reprezinta contaminarea sistemului de ulei cu combustibil, lucru care duce in aproape toate cazurile la cresterea nivelului de ulei.

Alte probleme ale acestor modele de masini tin de directie sau de functionara motorului. Multi proprietari s-au aratat ingrijorati de alinierea necorespunzatoare a directiei masinii, raportand ca aceasta trage spre stanga. Se pare ca exista o problema cunoscuta cu directia, iar acest lucru nu este deloc placut daca avem in vedere riscurile la care este expus conducatorul in momentul in care utilizeaza masina, iar aceasta nu isi pastreaza directia potrivita.

Daca aceasta problema nu este rezolvata in cel mai scurt timp posibil, sansa ca alte probleme si defectiuni sa apara creste; din cauza directiei necorespunzatoare, anvelopele se pot deteriora, iar costurile reparatiei pot creste simtitor.

De asemenea, un numar mare de proprietari de Dacia Duster a experimentat esecul in ceea ce priveste aparitia unei limini de avertizare in momentul pornirii motorului. Se pare ca aceasta avertizare este rezultatul unei defectiuni des intalnite la sistemul de evacuare al masinii.

Si elementele de caroserie cu defecte au fost raportate de utilizatori in numar mare. Astfel, barele de protectie laterale din plastic s-au desprins si au impiedicat deschiderea cu usurinta a usilor. Aceasta problema poate fi remediata doar prin inlocuirea acestora cu unele de calitate mai buna.

Cea mai ingrijoratoare dintre problemele acestor masini ramane, insa, cea legata de functionarea motorului. Din cauza acestora, utilizatorii s-au confruntat cu aprinderea mai multor lumini de avertizare la bord, rezultate ale unor coduri de eroare.

Daca va confruntati cu aceasta problema este clar ca masina are nevoie de o diagnosticare rapida, lucru pe care il puteti face in service-ul nostru. Este foarte important sa faceti acest lucru cat mai repede cu putinta, pentru ca defectiunile pot fi grave sau, chiar daca nu sunt in momentul debutului, pot antrena alte defectiuni grave pe masura trecerii timpului.

divisima.com

Asadar, AutoAtu va sta la dispozitie cu servicii profesioniste de reparatii ale masinilor Dacia Duster. Rapiditatea si eficienta cu care masina va fi reparata sunt rezultatele muncii profesionistilor nostri.

Share Button

Leave a Comment