Curiozitati despre drenajul limfatic

Curiozitati despre drenajul limfatic

Curiozitati despre drenajul limfatic

Din momentul in care doamnele si domnisoarele au auzit pentru prima data despre drenajul limfatic, cu siguranta acestea au inceput sa isi puna o multime de intrebari, si au inceput sa aiba o multime de curiozitati legate la acest tratament care se poate realiza cu ajutorul unui aparat drenaj limfatic.

Foarte multe doamne si domnisoare se intreaba mereu de ce este atat de important sistemul limfatic pentru organism si care este rolul acestuia. Ei bine, sistemul limfatic este extrem de important pentru organism, dat fiind faptul ca el este cel care preia surplusul de lichide si il transporta prin vasele limfatice mari, la nodulii limfatici. Acolo are loc fagocitoza (eliminarea celulelor moarte), eliminarea bacteriilor, eliminarea rezidurilor si a toxinelor.

Toate acestea sunt consususe spre excretie si sunt eliminate odata cu urina, iar dupa ce acest proces se termina limfa ramane curata.

O alta curiozitate a femeilor este legata de ceea ce se poate intampla atunci cand sistemul limfatic nu functioneaza la capacitate maxima. Ei bine, persoanele care se confrunta cu o astfel de problema nu prea mai au pofta de viata, se racesc frecvent, si incep sa se confrunte cu probleme neplacute precum aparitia celulitei si vaselor sparte.

Unele doamne si domnisoare acum ca au aflat ce se poate intampla in momentul in care sistemul limfatic nu functioneaza la capacitate maxima, cu siguranta isi doresc sa stie si care ar fi cauzele unei functionari cu probleme a sistemului limfatic.

Ei bine, scotand aici din ecuatie cauzele medicale precum interventiile chirurgicale sau neoplasmele, trebuie precizat faptul ca sedentarismul ramane principala cauza a nefunctionarii corecte a sistemului limfatic. Alimentatia necorespunzatoare si aportul hidric insuficient sunt alte cauze ale functionarii defectuoase a sistemului limfatic.

Exista doamne si domnisoare care se intreaba si in ce consta cu adevarat drenajul limfatic. Ei bine, important de precizat este aici faptul ca exista mai multe aparate cu ajutorul carora se poate efectua drenajul limfatic.

libris.ro

Drenajul limfatic se poate efectua cu un masaj efectuat cu un aparat special care conduce limfa blocata spre statiile ganglionare principale, de unde apoi este preluata si eliminata prin urina.

Se poate efectua drenaj limfatic si prin biostimulare, iar drenajul natural se efectueaza prin contractii musculare pe diferite grupe musculare pentru restabilirea traseului natural al circulatiei limfatice.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca exista o multime de femei care isi doresc sa stie care este mai util dintre drenajul limfatic manual si cel efectuat cu un aparat special. Fireste, drenajul limfatic efectuat cu un aparat special este mult mai util si are rezultate mult mai bune.

Asadar acestea sunt cateva dintre ele mai importante curiozitati pe care le au doamnele si domnisoarele atunci cand vine vorba despre drenajul limfatic. Cu siguranta exista si femei care au mai multe curiozitati, asa ca acceseaza fel si fel de bloguri de specialitate, sau cauta informatii pe diferite forumuri.

divisima.com

Cert este faptul ca drenajul limfatic este extrem de util pentru organism, iar femeile care isi doresc un asemenea tratament ar trebui sa il repete de cel putin doua ori pe an, intr-un numar de 6 – 10 sedinte.

Share Button

Leave a Comment