Curea de transmisie sau motor special pentru fonoizolare?

Curea de transmisie sau motor special pentru fonoizolare?

Curea de transmisie sau motor special pentru fonoizolare?Din ce in ce mai mult produse beneficiaza de utilitatea tehnologiei. Din ce in ce mai multe noutati par sa acapareze si domeniul producerii de masini de spalat, lasandu-ne fie cu gura cascata, fie cu un gust amar dat fiind faptul ca nu ne vom putea permite anumite lucruri.

Cu toate acestea, exista nenumarate modele de masini de spalat care nu prezinta niciun pericol de a ajunge prea curand in vreun service in vederea efectuarii de reparatii masini de spalat si care costa, deasemenea, destul de putini banuti.

Una dintre problememele cu care se confrunta utilizatorii de masini de spalat este functionarea destul de greoaie a curelei de transmisie. Cureaua de transmise nu necesita inlocuirea de catre un specialist in reparatii masini de spalat, fiind o operatiune ce se poate rezolva direct din confortul casei noastre, avand insa la indemana accesoriile necesare inlocuirii, in speta o curea noua si elementele de prindere.

divisima.com

Ce este cureaua de transmisie? Cureaua este o banda cauciucata, flexibila, continua, ce asigura rotirea tamburului si a cuvei, pentru o buna desfasurare a procesului de spalare si centrifugare. Este imperios necesar ca aceasta sa beneficieze de caracteristicile enumerate, deoarece fiecare dintre acestea ii asigura un plus in ceea ce priveste utilizarea.

Cauciucul din care este executata cureaua de transmisie este unul dintre cele mai rezistente, atat la temperaturi ridicate (datorita fenomenului de frecare) cat si la uzura extrema. Elasticitatea curelei de transmisie este la fel de importanta deoarece solicitarile implica anumite miscari, contractii si dilatari, care in timp isi pot pune amprenta asupra materialului utilizat. Nu in cele din urma, continuitatea este un criteriu foarte important deoarece este logic faptul ca un element intreg va fi mult mai stabil decat unul ce prezinta slabiri.

Chiar si cel mai mic defect de structura va constitui o eventuala slabire, iar acesta deoarece in acel punct fortele vor actiona cel mai mult, ducand pana la cedarea elementului. Exista frecvent posibilitatea ca aceasta sa se deplaseze de la locul ei sau sa se rupa, acesta fiind efectul contragreutatii incarcaturii din masina de spalat. Aceasta, cumulata cu forta de rotire imprimata de motor poate conduce la o suprasolicitare a curelei de transmisie si la o cedare a acesteia in consecinta.

O functionare deficitara a curelei de transmisie se reflecta in multe lucruri. Pe de o parte masina de spalat nu va putea sa isi duca la bun sfarsit procesul de spalare si centrifugare. Masina se poate opri brusc, iar semnul care denota aceasta defectiune este zgomotul pierdut de rotire, estompat ulterior pornirii ciclului in sine. In alta ordine de idei, cureaua de transmisie poate creste numarul de decibeli emisi de masina de spalat, facand din aceasta un obiect electrocasnic destul de zgomotos.

libris.ro

In acest sens cativa dintre producatorii de masini de spalat au recurs la utilizarea a doua lucruri pentru a putea reduce nivelul de zgomot. Asa au aparut masinile de spalat ce beneficiaza de pereti fonoizolatori, dar si masini de spalat la care cureaua de transmisie este inlocuita de catre un motor special, cu turatii abia perceptibile. Este si cazul super-masinilor de spalat de Miele, despre care deja se stie faptul ca sunt unele dintre cele mai performante masini de spalat, atat in ceea ce priveste nivelul redus de zgomot la spalare si centrifugare, dar si in ceea ce priveste performantele tehnice.

Japonezii sunt cei care au adus cu ei tehnologia placarii maisnilor de spalat cu panouri fono-izolatoare, panouri care nu interactioneaza insa in niciun fel cu ciclul de spalare, ele fiind doarte usoare si imperceptibile pentru functionarea masinii de spalat.

Cureaua de transmisie poate fi inlocuita in consecinta cu elementele cu care sunt dotate masinile moderne de spalat. Daca insa pana acolo exista o lunga cale marcata de hopuri financiare, atunci poate ca este indicat sa ramanem fideli cureluselor obisnuite de transmisie. In cazul in care acestea va pun eventuale probleme, specialistii www.washservice.ro va stau oricand la dispozitie cu sfaturi tehnice si piese de schimb.

Alte stiri actuale :

1. Smart Home de la Samsung îţi permite să îţi controlezi toate dispozitivele inteligente din casă
2. Ce au gasit pompierii intr-o masina de spalat. “Ne-am speriat de moarte toti”
3. Un barbat a ramas intepenit in masina de spalat! A vrut sa-i faca o surpriza iubitei
4. S-a jucat de-a v-aţi ascunselea şi a rămas blocată în maşina de spălat

Share Button

Leave a Comment