Cunoaste-ti cauciucurile: cauciucuri de vara vs. cauciucuri pentru toate anotimpurile

Cunoaste-ti cauciucurile: cauciucuri de vara vs. cauciucuri pentru toate anotimpurile

Cunoaste-ti cauciucurile: cauciucuri de vara vs. cauciucuri pentru toate anotimpurileCauciucurile au un rol extrem de important pentru o buna functionare a automobilului, mai ales atunci cand suntem obligati sa conducem indiferent de sezon si astfel rasare intrebarea: ce cauciucuri trebuie sa folosim? Cauciucuri vara, cauciucuri iarna, cauciucuri pentru orice anotimp? Ce alegem dintre cauciucurile de vara si cele pentru orice anotimp?

Credeti ca un cauciuc care este catalogat “pentru orice anotimp” chiar este bun pentru orice anotimp? Daca raspunsul dumneavoastra este da, atunci trebuie sa spunem ca va cam inselati.

Cei care au inventat termenul de “cauciuc pentru orice anotimp” la sfarsitul anilor 1970 probabil ca nu au avut niciodata intentia de a induce in eroare cumparatorii. In schimb, cred ca incercau sa tina pasul cu acel cauciuc inventat de Goodyear, care s-a bucurat de un succes enorm, si anume Tiempo, un cauciuc minunat pentru “toate anotimpurile, pentru tot anul”, asa cum spunea reclama tv. Cu toate acestea, termenul de “pentru orice anotimp” a creat o confuzie aproape universala.

Cei mai multi dintre proprietarii de automobile cred ca acest tip de cauciucuri sunt mai bune pentru vremea umeda din timpul primaverii si pentru ploile din timpul toamnei decat cele normale (cauciucurile normale sunt cunoscute astazi sub denumirea de cauciucuri de vara sau mai precis drept cauciucuri pentru trei anotimpuri). Exista o multime de angajati ai companiilor de cauciucuri, ingineri auto care nu cunosc care este intr-adevar denumirea corecta.

Adevarul este ca denumirea “pentru orice sezon” data acestui tip de cauciuc nu ofera acestuia o mai mare performanta pentru toate anotimpurile. Inseamna, de fapt, ca acest tip de cauciuc reprezinta un compromis. Cel care a proiectat cauciucul a oferit acestuia priza la umezeala pentru a obtine ceva aderenta pe zapada, a oferit conducatorilor auto un cauciuc care se comporta bine in orice conditii si totodata a oferit acestora un cauciuc care sa-i salveze de problema schimbului inainte si dupa sezonul rece.

Insa, “ceva aderenta pe zapada” nu este acelasi lucru cu “o buna aderenta pe zapada”. Tractiunea pe zapada a cauciucurilor pentru orice sezon variaza de la foarte buna la nula. Un cauciuc pentru orice sezon are mai putina aderenta pe un drum umed decat un cauciuc de vara realizat de acelasi producator, sa zicem.

Prin urmare, iarna reprezinta singurul anotimp in care un cauciuc pentru orice anotimp este mai eficient si ofera o mai buna tractiune decat cel de vara. Daca locuiti intr-o tara in care nu ninge niciodata, atunci cauciucul de vara reprezinta solutia optima in ceea ce priveste tractiunea.

Ce ar trebui sa cumparam? Daca ceea ce cautam se leaga de o mai buna tractiune pe drumurile umede atunci trebuie sa renuntam la echipamentul pentru orice anotimp in favoarea cauciucurilor de vara. Viceversa este si ea valabila, astfel daca masina noastra nu se comporta pe zapada asa cum ne-am dori inseamna ca problema sta in cauciucurile de vara.

O fi sau nu adevarat ca haina face pe om? Nu putem sti, insa in ceea ce priveste cauciucurile trebuie sa stim ca o alegere corecta a cauciucului poate face o masina mediocra sa exceleze iar o alegere mai putin inspirata poate transforma frumoasa in bestie.

Cauciucuri de vara, iarna, pentru orice sezon, pe toate le puteti gasi si compara daca accesati http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html.

Alte stiri actuale :

libris.ro

1. TOP 10: cele mai ieftine maşini 4×4 la început de 2014
2. Prima masina de Formula 1 prezentata OFICIAL pentru 2014! Noutatile de la Force India
3. BMW Seria 4 Gran Coupe, al doilea coupe cu patru uşi din portofoliul bavarezilor
4. Noul Audi A7 TDI, o masina de exceptie a anului 2014
5. RCA 2014: calcul comparativ. Care sunt cele mai ieftine poliţe RCA pentru maşini second-hand
6. Cea mai ieftină maşină din lume a primit zero stele la testele de siguranţă Ncap. Cum a decurs testul pentru maşina de 2.000 de dolari

Share Button

Leave a Comment