Cumperi o casa? Nu te lasa pacalit

Cumperi o casa? Nu te lasa pacalit

divisima.com

Cumperi o casa? Nu te lasa pacalitCand iti cumperi o casa deja construita vrei sa fii sigur cu privire la calitatea materialelor folosite. Pentru ca procesul de construire s-a imbunatatit semnificativ in ultimii ani este foarte important sa acordam o atentie sporita acestor detalii.

Un sistem de constructie ineficient, care se confrunta cu intarzieri de proiect cuplate cu incalcarea agresiva a tehnicilor de constructie, a dus la compromisuri in ceea ce priveste calitatea structurilor construite. Acesta este un potential pericol nu numai pentru locuitori, dar si pentru cei care traiesc in imediata apropiere, de asemenea.

Pentru a inrautati lucrurile si mai mult, este posibil ca toate defectele sa nu fie vizibile de catre un amator. De exemplu, o persoana fara cunostinte in domeniu nu va fi capabila sa afle daca o cladire are o structura nesanatoasa. Singura posibilitate este de a obtine detalii structurale si arhitecturale revizuite de catre un specialist independent.

http://dkrconstruct.ro/lucrari-constructii/ este unul dintre acesti specialistii care efectueaza lucrari de reabilitare, renovare, reparatii si intretinere a constructiilor civile. Acesta te poate sfatui cu privire la tehnicile de constructie, materiale si proceduri moderne de reconstructie a unei case.

Cu toate acestea, atunci cand cumperi o casa, cateva vizite inopinate la fata locului te vor ajuta, de asemenea, sa intelegi calitatea constructiei.

Investigarea solului

Solul pe care se construieste o cladire este foarte important. Calitatea sa depinde in primul rand de compozitie, care difera adesea de la un loc la altul. De exemplu, lutul va avea tendinta de a se contracta si extinde, in functie de umiditate. Toti constructorii ar trebui sa efectueze un test de sol inainte de a incepe constructia.

Rezistenta si calitate

Efectuarea unor lucrari de constructii case poate diferi enorm de la un specialist la altul. In functie de experienta fiecaruia, o casa poate rezista sau nu in timp. De exemplu, o cladirea ar trebui sa aiba puterea de a rezista la cutremure de o anumita magnitudine.

Cele mai multe cladiri construite in ultimii ani pot rezista la cutremure usoare, de aproximativ 4,0 pe scara Richter, in timp ce unele pot rezista si la cutremure mai mari. Totul depinde de greutatea suprafetei construite si a calitatii materialelor folosite.

Grosimea peretilor este, iarasi, un aspect foarte important in constructia unei case. Cu cat acestia sunt mai grosi, cu atat rezistenta este mai solida. Totul capata sens, nu?

Cand dezvoltatorii promit anumite dispozitive de fixare si finisaje, se presupune ca acestea vor fi de o calitate satisfacatoare. Este o abordare gresita. In primul rand trebuie sa se verifice intotdeauna pentru a stabili daca accesoriile de baie si bucatarie, instalatia electrica si restul de materiale au fost utilizate si implementate corespunzator.

Finiasarea

Odata ce unitatea este gata, calitatea tencuielilor, a gresiei, marmurei si a vopselelor ar trebui sa fie vizibila cu ochiul liber. Daca ai dubii cu privire la aceste aspecte, consulta specialistul din domeniu. Acesta poate preciza stadiul actual al constructiei si, dupa caz, poate inlocui sau restaura elementele avariate. Utilizarea unor materiale de calitate indoielnica inseamna ca va trebui sa le inlocuiesti mult mai devreme.

Achizitionarea unei case deja construita poate fi adesea o loterie. In functie de calitatea materialelor folosite si a tehnicilor utilizate in procesul de constructie, o casa poate fi numita “trainica” sau nu. Totul depinde de lucrarile efectuate anterior achizitionarii. Daca, totusi, aceste aspecte nu sunt la un nivel satisfacator din punct de vedere structural, apeleaza cu incredere la profesionisti.

Alte stiri actuale :

1. Cum sa-ti amenajezi barul din living
2. Interior Trend Show 2014
3. PRIMA CASĂ 2014. Plafonul de garantare a fost majorat cu 252 de milioane de lei
4. 10 obiecte pe care le poti folosi in loc de noptiera

Share Button

Leave a Comment