Cum se tine sub control CPU usage?

Cum se tine sub control CPU usage?

libris.ro

Cum se tine sub control CPU usage?
CPU Usage se afla in Task Manager si arata cat de mult este utilizat procesorul pe care il are calculatorul. Uneori se poate intampla sa aveti CPU Usage de 100 de procente mereu si procesorul este solicitat la maximum.

Puteti sa aflati de ce are loc acest lucru si cum se poate rezolva aceasta problema. Oamenii cauta tot mai des precesoare puternice in ultima vreme. Se stie ca i7 este cap de serie la Intel dar pretul pentru el este destul de mare.

De aceea va anuntam ca exista si varinata de a cumpara calculatoare second hand i7.

Daca dupa ce cumparati un astfel de sistem aveti probleme cu utilizarea procesorului si mai excat cu CPU Usage va trebui sa determinati care este cauza problemei.

Daca intrati in task manager dand click dreapta pe taskbar si deschizandu-l veti putea observa ca sunt si alte meniuri in afara de Performance si acolo veti gasi si CPU Usage.

Aici veti da click pe procese si veti gasi toate procesele care sunt deschise inclusiv cele pentru windows si de aceea inainte de inchide unul dintre acele procese va recomandam sa cautati pe Google numele procesului pentru a nu inchide ceva ce va poate destabiliza sistemul de operare.

In fereastra respectiva este si o coloana denumita CPU care arata in procente cat consuma fiecare proces. Daca tot timpul CPU Usage este mare este posibil sa fie niste procese care au rolul de a stresa procesorul.

Pentru a aduce in topul listei acele procese care consuma foarte mult va trebui sa dati de doua ori click pe meniul CPU.

In cazul in care vedeti si procese idle printre ele nu va speriati pentru ca acelea arata partea neutilizata si nu veti avea treaba cu ele. In cazul in care descoperiti care sunt procesele respective care va fac probleme este recomandat sa incercati sa il inchideti dand end process.

Poate sa fie vorba despre programe de care nu aveti nevoie neaparat cum ar fi torrentul pe care ar fi bine sa il opriti dupa ce terminati de descarcat.

Acest program poate sa fie instalat automat cu optiunea de a porni cu windowsul si atunci va lucra in permanenta in fundal. In cazul acesta va trebui sa ii setati din optiuni sa nu mai porneasca asa.

Poate sa fie vorba si despre programele de actualizare adica de update-uri. In general aceste programe sunt setate sa inceapa sa mearga impreuna cu calculatorul si pot fi inchise si dezactivate ulterior utilizand programe speciale cum ar fi si CCleaner.

De asemenea si antivirusii pornesc si se actualizeaza automat si actualizarea automata se poate seta pe manual sau se poate schimba frecventa actualizarilor la o saptamana. Puteti sa umblati si la sarcinile pentru scanari periodice.

divisima.com

Pot fi si conflicte intre programele de pe calculator care vor sa se conectele pentru a isi face treburile si sunt blocate de antivirus sau de firewall. In cazul acesta este necesar sa inchidei respectivul program si sa il treceti la exceptii in antivisrus sau sa il scoateti din firewall.

Share Button

Leave a Comment