Cum se monteaza corect parchetul?

Cum se monteaza corect parchetul?

libris.ro

Cum se monteza corect parchetul?Atunci cand avem in plan realizarea unor amenajari interioare de calitate, tot ceea ce avem noi de facut este sa demaram lucrarea, astfel incat aceasta sa poata prinde contur.

Chiar daca vorbim despre lucrari de remediere, reamenajare sau instalare, fiecare dintre acestea au ca finalitate realizarea unui produs final, al carui caracteristici sa ne bucure si sa ne uimeasca de-a dreptul.

Din categoria de amenajari interioare de succes putem mentiona montarea parchetului, etapa care ne ofera o multitudine de avantaje o data cu terminarea instalarii. Totusi, ca orice alta lucrare de constructii, este important ca aceasta sa se desfasoare in anumiti parametri constructivi, beneficiind de corectitudinea instalarii si de cunostinte temeinice in domeniu.

divisima.com

Montarea parchetului reprezinta ultima etapa in ceea ce priveste montarea sistemelor de acoperire ale caselor noastre. Practic fiind un strat final el va avea capacitatea de a scoate in evidenta frumusetea executiei, lasand sa se vada maiestria si atentia cu care a fost executat. Totusi, in egala masura putem mentiona si faptul ca orice defect va fi vizibil, si ca montarea parchetului va avea ca efect si evidentierea oricarei probleme aparute pana la aceasta etapa.

Cum se monteaza parchetul? Aceasta etapa este precedata de o serie de alte etape de o importanta fantastica, deoarece calitatea finala a lucrarii va fi in mod direct influentata de modul in care acestea vor fi realizate.

Este important asadar inainte de aplicarea parchetului sa manifestam o atentie sporita la ceea ce inseamna decopertarea stratului suport pana la atingerea unui suport curat si sanatos care sa ne permita realizarea unei planeitati perfecte. Decopertarea straturilor existente de acoperire trebuie sa se faca in mod corect, avand grija sa nu fie lasate resturi de materiale care ar putea influenta in mod negativ aderenta straturilor ulterioare.

De ce este importanta decopertarea suportului? Parchetul va trebui sa fie montat pe o suprafata neteda si plana, fara denivelari, astfel incat rezultatul sa fie unul pozitiv. Chiar si in ipoteza instalarii unei sape autonivelante de calitate, curatarea suportului este imperios necesara, deoarece aderenta acesteia va fi in stransa legatura cu caracteristicile stratului suport gata pregatit.

Atunci cand este montat parchetul, acesta trebuie sa beneficieze de planeitate si datorita faptului ca orice suprafata denivelata poate produce nu doar un neplacut caracter estetic ci si daune destul de mari utilizatorilor.

Daca sapa nu este bine aplicata, bine intinsa, ori daca aceasta nu face parte din gama sapelor autonivelante, pericolul aparitiei de goluri va pune in pericol intregul sistem. Acolo unde va exista un gol se va crea si pericolul ca parchetul sa cedeze sub greutatea traficului, lucru ce conduce catre costuri mari de reparatie.

Asadar este important ca atunci cand avem de executat o lucrare sa facem tot ceea ce tine de noi pentru ca aceasta sa poata fi realizata intr-un mod cat mai corect cu putinta.

In cazul in care noi nu vrem sa ne asumam raspunderea pentru astfel de lucrari, ei bine firmele de profil precum Avangart.org pot face acest lucru in locul nostru. Experienta si profesionalismul lor, dar si personalul extrem de bine calificat ne pot degreva de aceasta raspundere, executand lucrari de inalta calitate si profesionalism.

Share Button

Leave a Comment